Jubilarni 15. put

Ljeto na Gradini: Od hit komedije “Ocat i sin” do nastupa Queen Real Tribute benda

Trsatska gradina već je godinama mjesto koje tople ljetne noći ispunjava glazbom, smijehom i jedinstvenim umjetničkim izričajimaOtvaranje 15. jubilarnog Ljeta na Gradini počinje 19. srpnja i prepuno je događaja u kojima će baš svatko pronaći nešto za sebe.


Gradina Dance Art


Trsatska gradina već je godinama mjesto koje tople ljetne noći ispunjava glazbom, smijehom i jedinstvenim umjetničkim izričajima, a ove će godine to učiniti jubilarni 15. put!


Velike obljetnice slave se u velikom stilu, a iako se već mjesecima unaprijed moglo naslutiti da će 2020. godina po mnogočemu biti posebna – ipak nas je odvela u neočekivanom smjeru.
Unatoč svemu, pozornica s najljepšim pogledom na grad i ovog će ljeta ugostiti koncerte, predstave i zanimljive tematsko – konceptualne manifestacije te izmamiti osmijeh i optimizam na lica vjernih posjetitelja!


Glazbena putovanja, jedinstveno ispripovijedane priče, različite umjetničke forme i doživljaji za sva osjetila izmjenjivat će se kroz 14 pomno osmišljenih programa.


Fragmenti čarolije paljenja tisuća svijeća – manifestacije koja je godinama bila zaštitni znak otvaranja Ljeta na Gradini, ove će se godine na neke nove načine ispreplesti kroz izvedbe.


Program otvaranja uprizorit će se u Nugentovom parku koji će krasiti tisuće svijeća i maštoviti vizualni efekti. Plesna udruga RI DANCE izvest će performans »Ja u meni«. Potaknuti situacijom koja je zadesila cijeli svijet plesači će se na nju osvrnuti kroz ples i pokret…Komedija “Ocat i sin” u utorak, 21. srpnja u 21 sat


Kako bi Ljeto na Gradini bilo obilježeno smijehom pobrinut će se protagonisti komedije Ocat i sin, predstave koja je na prvu osvojila simpatije publike!


Zlatan Zuhrić – Zuhra u ulozi oca predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, dok je sin – Tin Sedlar tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi.


Otac je isplanirao kako će provesti dan, no sin ima druge planove i sprema se za odlazak na prvi spoj. Ponosni otac, ponukan vlastitim iskustvom, dijeli savjete i primjenjuje metode kako bi sina pripremio na najbolji mogući način.Zabavni program BSH I Adria Sunset Session u subotu, 25 srpnja od 16 sati


U programu ponovo gostuje jedinstveni koncept dnevne zabave – BSH Trsat Castle I Adria Sunset Sessions. Nakon dvije uzastopne godine na jednoj od najprepoznatljivijih riječkih lokacija, organizatori ove godine najavljuju najbolju izvedbu do sada.


Svi koji su upoznati s jedinstvenim konceptom BSH evenata, znaju da ih očekuje najluđi party u gradu, a Riječanke i Riječani proteklih su se godina uvjerili kako su ovakvi ljetni provodi pun pogodak!


Uz domaće izvođače, ove godine na Trsatski kaštel stižu i inozemna DJ imena elektroničke glazbe zbog čega je dobra zabava zagarantirana.Monodrama “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” u srijedu, 29. srpnja u 21 satNakon dvije godine i uistinu velikog interesa riječke publike, predstava prema istoimenom književnom predlošku američkog bračnog terapeuta Johna Graya ponovno se smješta na trsatsku pozornicu!


Zabavna i duhovita, ali prije svega – poučna, tako se najbolje može opisati ova interaktivna monodrama kazališta Teatroman u sjajnoj izvedbi Romana Šušković – Stipanovića.


Protagonist s puno žara i energije pristupa vječnoj polemizaciji i nepresušnom izvoru inspiracije: muško – ženskim odnosima, a u tome ga vjerno prate glasovi dvaju rodova s Marsa i Venere.


Iako možda dolaze s različitih planeta, ipak nekako ne mogu jedno bez drugog, a gotovo da ne postoji osoba koja na pozornici neće prepoznati sebe ili svog partnera.


Koncert Queen Real Tribute Band u petak, 31. srpnja u 21.30 sati

Uz izvrsnog vodećeg vokala Ivana Ristanovića, na trsatsku će pozornicu posljednjeg petka u srpnju stati vrsni glazbenici – Nenad Bojković na gitari, Ivan Đefi na bass gitari i Radoš Ćapin na bubnjevima.


Ljubav prema glazbenom opusu Queena prerasla je u životni projekt članova tribute benda koji danas slovi kao jedan od najpoznatijih u Europi! Fuzijom vrhunskih glazbenih interpretacija i vjernim utjelovljenjem legenda rocka izvođači spremaju energični performans za riječku publiku.


Originalni kostimi, sviranje britanskom kovanicom i autentični instrumenti samo su detalji spektakla koji publiku u trenu vraća u eru kad je ovaj kultni rock band »žario i palio« svjetskom glazbenom scenom!