Jeste li krivi po nekoj od sljedećih stavki?

Ljetni make up: Ovo su četiri najčešće greške koje žene rade prilikom šminkanja

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svatko od nas je barem jednom napravio jednu od sljedećih greškiTijekom ljetnih dana pretežito ne nanosimo make up jer većinu dana provodimo na plaži. No, kada navečer poželimo otići na piće ili večeru, rado ćemo se poigrati i s ljetnim make upom. 


Ljeti je posebno “škakljivo” nanositi šminku. Zbog visokih temperatura često se dogodi da u kratkom periodu ostavljamo “otopljeni” dojam. No, nije to jedina greška koju žene čine. Donosimo tri najčešće greške ljetnog make upa. 


Zaboravili ste primer


Bez primera ljeti nema make up koji stoji na mjestu. Ako nanosite puder obavezno trebate prije podloge nanijeti dobar primer koji će sve to držati na mjestu. Ljeti se posebno preporučuje koristi primere koji nisu uljni nego njihovu bazu čini voda. 


Nanosite teški make up na očima
Ljeto je prozračno pa tako i lagani make up najbolje izgleda. Teški smokey i tamne pigmentirane nijanse ostavite za hladnije dane. Preferirajte prirodno osunčani look ili se poigrajte s jarkim i upečatljivim bojama. 


Koristite kremaste ruževe i sjajila za usne


Ljeti obožavamo glow! No, kako ne biste pretjerali, na usne nanosite matirajuće ruževe i izbjegavajte sjajila. Naime, uz highlighter i bronzer riskirate da umjesto lijepog sjaja, djelujete poput disko kugle koja se otapa. 


Nanosite previše bronzer


Bronzer ljeti obožavamo. No, ipak pripazite u kojoj količini ga nanosite kako ne biste sun kissed look pretvorili u “solarij” look. Uvijek na kist nanesite manju količinu, a tek kada vidite finalni rezultat možete pojačati količinu.