Za odvažne

Ljetni beauty trend: Tuš i olovku za oči nosimo na jedan posve drugačiji način

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Upečatljiv, ali jednostavan make up trendTuš ili olovka za oči se ubrajaju u najjednostavnije beauty proizvode koji imaju fantastičan efekt i doslovno u par poteza izgledamo potpuno našminkano.


Često je dovoljno da u svoju kozmetičku torbicu spremimo omiljeni tuš ili olovku za oči i maskaru te da u svakoj prilici izgledamo sređeno. Ovo ljeto su se brojne beauty influencerice poigrale s načinom šminkanja oči s tušem/olovkom i rezultati su odlični. 

Takozvani “reverse” eyeliner trend, odnosno obrnuto šminkanje očiju, zavladao je ljetnim make up lookovima. 


U pitanju je vizualno izuzetno upečatljiv trend. Umjesto da tušem/olovkom šminkate gornji kapak, to ćete učiniti s donjim kapkom. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Séverine Perina (@beautybysevy)Ovo je make up trend za odvažne, a poigrati se možete s klasičnim bojama, poput crne ili smeđe, ali odlično funkcionira i kod jarkih i upečatljivih boja. 


Nakon što ste nanijeli omiljeni tuš/olovku, gornje trepavice možete istaknuti s maskarom, no brojne influencerice čak ne koriste ni maskaru kako bi dodatno naglasili donji kapak. 


Poigrati se možete i s omiljenim sjenilima za oči. Postupak je isti. Tankim kistićem nanesite sloj boje samo na donji kapak.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fernanda Lucía (@thefantasticmirror)
Naravno, uvijek možete kombinirati šminkanje gornjeg i donjeg kapka, a posebno efektno izgleda kada upečatljivije i jarke ili kontrastne boje nanosite na donji kapak.