IN MEMORIAM

Uz odlazak Zorana Žgaljardića. Armand Assante ga je naveliko hvalio, bio je među top kozmetskim kirurzima svijeta

Sandy Uran

Bio je uspješan i pedantan stručnjak čiji je kvalitetan i inovativan način rada bio nadaleko poznat

Obično bi na stranicama Mozaika i priloga Life Novoga lista osvanuli članci koji bi govorili o njegovim brojnim svjetskim uspjesima. Nažalost, ovoga puta riječ je o tužnoj vijesti.


Naime, u 61. godini preminuo je doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, jedan od 100 najboljih kozmetskih kirurga na svijetu, titula koja mu je dodijeljena na 52. svjetskom kongresu IACS.


Bio je uspješan, pedantan, što je za njegov poziv bila ultimativna stvar, a oni koji su ga i privatno poznavali i s njim se profesionalno družili radeći intervuje i fotografije, cijenili su ga i kao čovjeka. Popis nagrada i priznanja je impresivan.


Višestruko nagrađivan


Prisjetit ćemo se posljednje izjave koju nam je dao prilikom primitka titule Ambasadora Internetional Business Instituta koja mu je uručena u Dubaiju u Palazzo Versace.


– Drago mi je da mi je ovo značajno priznanje uručeno u Dubaiju, gdje sam dugi niz godina aktivan, te gdje ću i u nadolazećem razdoblju biti predavač na Kongresu estetske kirugije, na kojem ću opisati svoju tehniku pomlađivanja, kazao je dr. Žgaljardić.


O njega smo tada doznali i kako mu je nagrada uručena na svečanoj večeri nagrade Top business 2022., kojoj su nazočili predstavnici četrdesetak kompanija iz cijeloga svijeta, a među nagrađenima uz njega bili su i estetski kirurzi iz Brazila i Ekvadora.Uspješnom kirurgu ovo je bila još jedna u nizu nagrada za koje je nagrađen za svoj rad, a na listi priznanja nalaze se i one stručne kao što je ona dobivena u Monte Carlu, koja označuje globalnu prepoznatljivost u estetskoj industriji, te brojne druge.


Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, specijalist maksilofacijalne kirurgije, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata te opći kozmetski kirurg te vlasnik internacionalne licence Akademije za kozmetsku kirurgiju (IBCS), diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1986. godine.


Specijalizirao je maksilofacijalnu kirurgiju i plastičnu kirurgiju glave i vrata. Magistrirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 1999. osnovao je privatnu kliniku u Opatiji za estetsku i maksilofacijalnu kirurgiju, a deset godina kasnije i u Zagrebu.


Velika postignuća


Njegov životopis obiluje nagradama i priznanjima. Izdvojit ćemo najveća postignuća: bio je savjetnik za maksilofacijalnu kirurgiju i plastičnu kirurgiju glave i vrata u Dubaiju od 2015. godine.


Docent i šef katedre za maksilofacijalnu kirurgiju Sveučilišta u Splitu bio je od 2005. do 2010. godine. Koautor je poglavlja knjige Laserski potpomognuta liposukcija u oblikovanju tijela u “Oblikovanje tijela i kiparstvo” dr. Serdev.


Sudjelovao je na brojnim stručnim kongresima. Bio je član odbora EUSAS-a (Europsko društvo za estetsku kirurgiju), Međunarodnog fakulteta AGORA, Član odbora Svjetske akademije za estetsku kirurgiju.


Godine 2014. na 4. godišnjem sastanku Svjetske akademije estetske kirurgije ušao je u Kuću slavnih estetske kirurgije.


Posljednja nagrada dobivena u Dubaiju bila je potvrda kvalitetnog i inovativnog načina rada dr. Zorana Žgaljardića, čiji brojni klijenti među kojima su bila i poznata lica kao što je glumac Armand Assante, imaju samo riječi hvale.