
Foto: iStock
Ovo jelo popularnost je steklo na TikToku
povezane vijesti
Lazanje malo tko ne voli. Ali u obliku juhe? Ha?
Da, dobro ste pročitali. Ovo jelo spaja dobro poznat okus lazanja, no izbjegavate dugotrajnu pripremu ovog složenog obroka.
Internet je poludio za njima jer svi pričaju o njihovom fantastičnom okusu, a pritom se radi o jelu bogatom proteinima.
Popularnost je steklo primarno na TikToku, a dobra je stvar što je veoma prilagodljiva, pa si svatko po svom guštu može modificirati recept.
Čitava fora leži u tome da se smanji količina tjestenine, pa da uživate u okusu bez ekstra kalorija od puno ugljikohidrata!
@eatpayylove If you’ve never tried the viral lasagna soup, this is your sign to😍 This soup can be pretty filling so if you have leftovers, I recommend the @rubbermaidbrand brilliance glass containers! These containers are my all-time FAVORITE for food storage and will be perfect for storing all the soups you make this fall because they are 100% leak proof. They also have a beautiful stackable design to help you save space in your fridge and keep you organized🙌🏼 #RubbermaidPartner ♬ original sound – Christine Pfeifer
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 500 g nemasne mljevene govedine (ili puretine za još nemasniju opciju)
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 litra pilećeg ili goveđeg temeljca
- 400 g pasirane rajčice ili umaka od rajčice
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 50 g listova za lazanje, nalomljenih na male komadiće
- 1 vrećica špinata (po želji)
- 1 mrkva, naribana (po želji)
- svježi bosiljak (po želji)
- sol i papar po ukusu
- naribani sir, omjer po ukusu
- 100 g ricotte, svježeg sira ili tzatzikija
Priprema
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, te pirjajte dok ne omekšaju (oko 3-4 minute).
Dodajte mljeveno meso i miješajte sve dok ne porumeni, usitnjavajući ga tijekom kuhanja. Ako ju koristite, a preporuka je da da, umiješajte mrkvu, koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, bosiljak i temeljac.
Pustite da lagano kuha.
Zatim dodajte komadiće lazanja i kuhajte oko 8-10 minuta dok tjestenina ne bude al dente. Umiješajte špinat ako ga koristite i pustite da uvene.
Umiješajte sir po izboru, u omjeru po želji (preporuka je oko 80-100 g), te začinite solju i paprom po ukusu, piše Mammamia.
Poslužite vruće s žlicom ricotte, svježeg sira ili tzatzikija, malo sira i svježim bosiljkom.