Imamo recept

Lazanje u formi juhe su hit na društvenim mrežama. Biste li ih probali?

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Ovo jelo popularnost je steklo na TikToku

Lazanje malo tko ne voli. Ali u obliku juhe? Ha?


Da, dobro ste pročitali. Ovo jelo spaja dobro poznat okus lazanja, no izbjegavate dugotrajnu pripremu ovog složenog obroka.


Internet je poludio za njima jer svi pričaju o njihovom fantastičnom okusu, a pritom se radi o jelu bogatom proteinima.


Popularnost je steklo primarno na TikToku, a dobra je stvar što je veoma prilagodljiva, pa si svatko po svom guštu može modificirati recept.


Čitava fora leži u tome da se smanji količina tjestenine, pa da uživate u okusu bez ekstra kalorija od puno ugljikohidrata!


@eatpayylove If you’ve never tried the viral lasagna soup, this is your sign to😍 This soup can be pretty filling so if you have leftovers, I recommend the @rubbermaidbrand brilliance glass containers! These containers are my all-time FAVORITE for food storage and will be perfect for storing all the soups you make this fall because they are 100% leak proof. They also have a beautiful stackable design to help you save space in your fridge and keep you organized🙌🏼 #RubbermaidPartner ♬ original sound – Christine Pfeifer


Sastojci


  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g nemasne mljevene govedine (ili puretine za još nemasniju opciju)
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 litra pilećeg ili goveđeg temeljca
  • 400 g pasirane rajčice ili umaka od rajčice
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 50 g listova za lazanje, nalomljenih na male komadiće
  • 1 vrećica špinata (po želji)
  • 1 mrkva, naribana (po želji)
  • svježi bosiljak (po želji)
  • sol i papar po ukusu
  • naribani sir, omjer po ukusu
  • 100 g ricotte, svježeg sira ili tzatzikija

Priprema


Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, te pirjajte dok ne omekšaju (oko 3-4 minute).


Dodajte mljeveno meso i miješajte sve dok ne porumeni, usitnjavajući ga tijekom kuhanja. Ako ju koristite, a preporuka je da da, umiješajte mrkvu, koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, bosiljak i temeljac.


Pustite da lagano kuha.


Zatim dodajte komadiće lazanja i kuhajte oko 8-10 minuta dok tjestenina ne bude al dente. Umiješajte špinat ako ga koristite i pustite da uvene.


Umiješajte sir po izboru, u omjeru po želji (preporuka je oko 80-100 g), te začinite solju i paprom po ukusu, piše Mammamia.


Poslužite vruće s žlicom ricotte, svježeg sira ili tzatzikija, malo sira i svježim bosiljkom.