7 modnih pitanja

Laura Pavlović: “Moda za mene znači slobodu”

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @laurapavlovic_

FOTO/Instagram @laurapavlovic_

Plava boja, ugodni materijali i modni komadi s potpisom Igora Djuge, djelić su modne tajne ove simpatične studentice.U prvoj modnoj priči u ovoj godini ugostili smo sugovornicu kojoj je moda više od hobija i zaigrane strasti. Studentica marketinga i komunikacije mode milanskog sveučilišta, Laura Pavlović, otkrila je gdje pronalazi inspiraciju za osobni modni izričaj i na koji način njen stil govori umjesto nje.


Moda je sredstvo izražavanja, privlači pažnju, a bojama, teksturama, slojevima, krojevima… predstavljate svijetu sebe. Laura to odlično zna, stoga u nastavku saznajte koji su njeni modni aduti kojima se ističe u masi.

Tko je Laura, čime se bavi i kako bi opisala svoj stil?


Dolazim iz Rijeke te imam devetnaest godina. Tko je Laura još ni ja točno ne znam, ali rekla bih da sam ambiciozna, veliki sam sanjar te sam uporna i znam da tko želi taj i može.


Trenutno sam studentica prve godine na milanskom Sveučilištu IED gdje studiram marketing i komunikaciju mode. Svoj stil bih opisala kao “nemam ništa za obući”. U biti volim razni stil oblačenja, ali uvijek dodam neki elegantni detalj. Može se reći da je to neki moj zaštitni znak.Omiljeni kreator ili brend i zašto?


Omiljeni brend nemam ali evo volim Identity by Igor Djuga, koji ima predivne haljine, naravno kao svaka cura kupujem u Zari, ali volim i House of Sunny, brend koji je drugačiji i na svoj način poseban.


Što je za Vas moda?


Moda za mene znači “sloboda”, to je prva riječ koja mi padne na pamet kada se spominje riječ moda. Kroz modu mogu iznijeti svoj duh, pokazati djelić sebe, biti samopouzdana. Ja uvijek kažem da ako imam dobar outfit, u kojem se osjećam kao da sam na modnoj pisti napravljenoj samo za mene, dan mi ne može biti loš.
Kakvu ulogu imaju modni dodaci u Vašem stilu? Gdje ih kupujete i koji su vam omiljeni?


Modni dodaci kao što je nakit do nedavno mi nije predstavljalo neku veliku ulogu, ali mogu reći da mi je ta stavka postala važna te apsolutni favorit što se tiče brenda za nakit je Mayol, Grčki brend koji ručno izrađuje svoj nakit.


Koja Vam je omiljena boja, a koji materijal?


Moja omiljena boja je plava i inače što se tiče oblačenja uvijek sam u nekoj boji bila to plava ili neka druga. Omiljeni materijal? Bilo što, što je mekano na dodir mora biti moje.Što volite u ljetnoj garderobi, što u zimskoj?


U ljetnoj garderobi su mi definitivno najdraže lepršave haljine koje čim ih vidim me podsjete na ljeto, a što se tiče zime to su definitivno džemperi.


Modni savjet koji biste dali čitateljicama?


Moj savjet bi bio da lakši put ne znači uvijek uspjeh neki put se treba izabrati onaj teži da bi se uspjelo, to je neki moto kojim se ja vodim i koji mene nadahnjuje. Modni savjet ali i životni za druge ali i za sebe bio bi: ‘Vjeruj u sebe, u ono što jesi i pokušaj uvijek biti bolja verzija sebe, ne za druge ili zato jer to društvo očekuje od tebe već zato jer ti to zaslužuješ, i svijet zaslužuje vidjeti tvoj potencijal’.


Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 7 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao Modna inspiracija s Instagrama.