Idealno za mališane

Laganiji kolač s kakaom i jogurtom: mekan i brz desert

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Savršen za doručak uz čašu mlijeka ili kao međuobrok

Ovaj kolač je manje kaloričan od prosječnog čokoladnog jer se umjesto maslaca koristi nemasni jogurt.


Sastojci:


  • 230 g brašna
  • 30 g gorkog kakaa
  • 160 g šećera
  • 30 ml kukuruznog ili suncokretovog ulja
  • 125 ml vode
  • 140 g nemasnog jogurta
  • 1 vrećica praška za pecivo

Priprema: Uključite pećnicu na 180°. Pomiješajte jogurt s uljem i šećerom u velikoj zdjeli.


Dodajte prosijano brašno, vodu, prašak za pecivo i kakao. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.


Pleh namažite žličicom ulja i pospite sa vrlo malo brašna. Ulijte tijesto i poravnajte površinu žlicom.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta i prije vađenja kolača napravite “test čačkalicom”: ako izađe čista znači da je kolač gotov, u suprotnom neka se još malo peče.


Pustite kolač da se ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.