Recept

Lagana, brza i osvježavajuća: juha od rajčice koju ćete s guštom pojesti

Life

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta

Juha od rajčice odlična je ideja za ljetni obrok jer je brza, jednostavna i ukusna.


Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta.


Sastojci


  • 6 sušenih rajčica u ulju
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 3 konzerve po 400 g konzerviranih sjeckanih rajčica
  • 500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 3-4 žličice pesta za posluživanje

Priprema


Stavite veliku, duboku tavu ili lonac na srednje jaku vatru i dodajte u nju jednu žlicu ulja od sušenih rajčica. Dodajte češnjak i pržite nekoliko sekundi ili dok ne počne dobivati boju.


Dodajte sušene i konzervirane rajčice, temeljac i šećer te uz stalno miješanje zakuhajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, zatim poklopite, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta.


Maknite s vatre i, koristeći štapni mikser, izmiksajte juhu u loncu. Umiješajte mlijeko i vrhnje te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom prije zagrijavanja na štednjaku.


Poslužite vruće s pola žličice pesta po vrhu svake zdjele juhe, savjetuje BBC.