
Foto: Pexels
Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta
povezane vijesti
Juha od rajčice odlična je ideja za ljetni obrok jer je brza, jednostavna i ukusna.
Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta.
Sastojci
- 6 sušenih rajčica u ulju
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 3 konzerve po 400 g konzerviranih sjeckanih rajčica
- 500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 1 žlica šećera u prahu
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 3-4 žličice pesta za posluživanje
Priprema
Stavite veliku, duboku tavu ili lonac na srednje jaku vatru i dodajte u nju jednu žlicu ulja od sušenih rajčica. Dodajte češnjak i pržite nekoliko sekundi ili dok ne počne dobivati boju.
Dodajte sušene i konzervirane rajčice, temeljac i šećer te uz stalno miješanje zakuhajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, zatim poklopite, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta.
Maknite s vatre i, koristeći štapni mikser, izmiksajte juhu u loncu. Umiješajte mlijeko i vrhnje te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom prije zagrijavanja na štednjaku.
Poslužite vruće s pola žličice pesta po vrhu svake zdjele juhe, savjetuje BBC.