Zelena oaza

Za zaljubljenike u zelenilo čiji stanovi nemaju mnogo svjetlosti: Ovo su kućne biljke koje žive i u sjeni

Dijana Ljubanović

Peace Lily/Foto: Pexels

Peace Lily/Foto: Pexels

Dobra vijest je da ima puno prekrasnih sobnih biljaka koje mogu uspjeti u mračnim prostorimaSve biljke trebaju sunčevu svjetlost kako bi preživjele. Međutim, svi nemaju sreću živjeti u kući u kojoj sunce veselo sija od poda do stropa. Ako ste ljubitelj sobnih biljaka, a živite u prostoru koji nema puno prirodnog svjetla, ovdje ćete pronaći rješenje jer smo izdvojili  sobne biljke koje ne zahtijevaju mnogo svjetlosti, a savršen su dodatak za uljepšavanje domova.


Dobra vijest je da ima puno prekrasnih sobnih biljaka koje mogu uspjeti u mračnim prostorima, piše Omysa.


Philodendron


Postoji mnogo različitih vrsta filodendrona poput Heartleaf Philodendron koja je pravo malo postrojenje za pročišćavanje zraka. Philodendron je ujedno jedna od najboljih sobnih biljaka jer je o njemu vrlo jednostavno skrbiti. Jednostavno ga zalijevajte jednom tjedno i on će uspjeti i u tamnijim prostorijama.


Philadendron

FOTO/Unsplash


Svekrvin jezik
Svekrvin jezik je sobna biljka koja pročišćava zrak. Savršena je za zaposlene i zaboravne biljne roditelje, jer može podnijeti različite vrste zanemarivanja. Riječ je jednoj od najizdržljivijih sobnih biljaka. Svekrvin jezik može preživjeti na mjestima sa slabim svjetlom. Zalijevajte je samo kad je tlo suho, a vaša biljka će dugo živjeti.


Svekrvin jezik

FOTO/Pexels


Zmajevo drvo


Zmajevo drvo, poznato i kao Dracaena Marginata, postrojenje je za pročišćavanje zraka koje se gotovo pa i ne treba održavati. Iako Dracaenas preferira srednje indirektno sunčevo svjetlo, može preživjeti i pri slabom svjetlu, što ga čini predivnom sobnom biljkom i pri slabom svjetlu. Da bi ova sobna biljka bila živa i vesela, držite tlo vlažnim, ali ne pretjerujte sa zaljevanjem.


Kućne biljke

FOTO/Unsplash


Đavolja bršljan


Đavolja bršljan ili Pothos Epipremnum je sobna biljka koju je vrlo jednostavno njegovati. Također se može lako razmnožavati. Đavolja bršljan savršen je ukras za dom na polici ili kao viseća biljka u vašem dnevnom boravku. Ova biljka može podnijeti slabo svjetlo i neredovito zalijevanje. Međutim, najbolje je održavati tlo vlažnim da bi ova biljka dugo bila lijepa i sretna.


Đavolja bršljan

FOTO/Unsplash


Mirni ljiljan


Peace Lily, ili poznata i kao Mirni ljiljan te Mauna Loa, je mala biljka za pročišćavanje zraka koja eliminira pet opasnih toksina iz zraka. Najbolje raste u sjenovitim područjima. Da bi ova sobna biljka bila zdrava, tlo uvijek držite blago vlažnim.


Peace Lily

FOTO/Pexels