Podočnjaci i natečenost

Koža oko očiju: Kako je pravilno hidratizirati i njegovati te učiniti nježnom i blistavom

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Za otvoren pogled i blistavu kožu potrebno je hidrirati se i koristiti kvalitetne proizvode.Održavanje kože hidratiziranom važan je dio održavanja lijepog i zdravog izgleda. Jedno područje lica koje je poznato po isušivanju, opuštenosti i pokazivanju općih znakova propadanja kože, poput sitnih linija i bora je upravo koža ispod i oko očiju.


Područje oko oka je 40% tanje od ostatka lica, pa je dehidracija vidljivija, kao i kod natečenosti, tamnih krugova, linija i bora, kao i drugih znakova starenja, piše Byrdie.


Srećom, možete poduzeti nekoliko koraka kako bi osigurali da koža oko očiju ostane hidrirana, blistava i zdrava.


Koža oko očiju voli vodu
Održavanje hidriranog tijela uz adekvatan unos tekućine važno je za sve. Bilo da se radi o koži oko očiju, na rukama, vratu, licu ili bilo kojem dijelu tijela, hidratacija iznutra je jednako važna, ako ne i više, kao vlaženje površine kremama i serumima, stoga pripazite preporučenih pola litre vode dnevno.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol i isušuju kožu


Kad je riječ o zaštiti kože oko očiju, budite proaktivni. Izbjegavajte sastojke koji isušuju kožu. Oštećenja od sunca, kofeinski napitci i alkohol mogu pogoršati suhoću, stoga je važno zapamtiti izbjegavanje kofeinskih pića i alkohola i nositi kremu za sunčanje.


Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom


Nadamo se da svi nanose SPF svaki dan, jer to nije samo dokazana obrana od sunca, već i prevencija od raka kože. Često zaboravljamo područje oko očiju, ali ne zaboravite da ujutro pažljivo mažete kremu za sunčanje oko očiju i barem jednom obnovite sloj kreme tijekom dana za optimalno pokrivanje.


Koristite ovlaživač zraka


Ovlaživači ne samo da pomažu da lakše dišete, već će vas i zaštiti od prehlade. Oni su izvrstan način za jednostavno i učinkovito liječenje suhe kože. Koža oko očiju je tanja od ostalih područja lica i tijela.


To kožu čini osjetljivijom na vanjske uvjete, poput niske vlažnosti zraka što može dovesti do suhe kože. Ako živite u prostoru gdje je suh zrak, spavanje s ovlaživačem može dodati potrebnu vlagu vašoj koži dok se odmarate.


Posegnite za pravim proizvodima


Ulaganje u namjenski serum ili kremu za oči. Serumi su najbolji za ljude s masnom kožom, a kreme za oči preporučuju se osobama sa suhom kožom, jer ni vi ne želite bore.


Aktivni sastojci mogu pomoći u postizanju željenih rezultata. Potražite proizvode koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline i glicerina koji mogu vlažiti epidermu da umanjuju pojavu finih linija.


FOTO/Pexels


Uložite u svoju kožu


Koža je naš najveći organ i potrebna joj je njega i pažnja kako bi mogla funkcionirati s najvećim potencijalom. Profesionalci preporučuju kreme, maske i serume kako biste obavili posao.


Kreme za oči, pogotovo one koje umanjuju pigmentacijske mrlje na koži su vjerojatno najbolji dostupni proizvodi.


Liječite svoje alergije


Alergije često dolaze sa svrbežom očiju, a trljanje po tom dijelu lica može dovesti do iritacija i natečenosti. Imate alergije, razgovarajte sa svojim liječnikom o uzimanju antihistaminika.


Masaža limfne drenaže koju možete učiniti sami može ublažiti natečenost te smanjiti vrećice i jastučiće ispod i iznad oka.