Bez greške

Kosa vam sve više sijedi? Nema panike, evo kako je stilizirati

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Prve sijede vlasi ne moraju značiti da odmah trebate u salon.Svatko tko otkrije prvu sijedu vlas u svojoj kosi odmah želi dogovoriti bojanje kod frizera. Bez obzira na to je li sijeda kosa znak starenja ili ne, svježe obojena kosa će imati suprotan učinak.


Obojeni korijen će izrasti u trenu i ne samo da će otkriti  prirodnu boju kose, već će omogućiti da nova sijeda kosa neometano nikne. Tko još uvijek žudi za svježom bojom, trebao bi razmisliti o nježnoj nijansi. Najbolje je dobiti savjet od svog frizera koju boju možete koristiti za postizanje lijepog prijelaznog efekta.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Grece Ghanem (@greceghanem)


 
Želite li prikriti sijedu kosu, to svakako trebate učiniti uz pomoć profesionalnog frizera. Prepoznat će nijanse prirodne kose i izmiješati tako lijepu i prirodnu boju da uopće nema ružne dileme korijena. 


Za žene koje imaju manji udio sijede kose, intenzivna nijansa je vrlo dobra opcija. Nažalost, ako je više od polovice kose već sijedo, intenzivne boje više neće izgledati tako dobro. Stoga se u ovom slučaju preporučuje jedna boja, ali bez jakog kontrasta!


Trebala bi biti za nijansu svjetlija od prirodne boje kose. Tako boja izgleda skladno, a izrast nije tako vidljiv. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Andie Macdowell (@andiemacdowell)Ali bojanje ili nijansiranje nije uvijek rješenje. Ako imate lijepu i njegovanu kosu, možete je divno nositi i u sivoj boji. Mnoge žene aktivno biraju nositi svoju sijedu kosu – a mi mislimo da je to super!


Nažalost, ovo je još uvijek tabu tema, ali bez razloga jer sijeda ili bijela kosa je sasvim normalna i može izgledati fenomenalno!