Neobično

Koje su šanse: Pogodila ga munja dok je – sjedio na kauču

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Na svu sreću prošao je samo s lakšim ozlijedamaAidan Rowan sjedio je kod kuće i igrao svoj PlayStation kada je oko 22.30 čuo glasno pucketanje praćeno teškim osjećajem u tijelu.


Pao je na koljena pa ga je šokirani suprug Aaron odveo u bolnicu. Tamo je zadržan pod nadzorom nekoliko sati prije nego što je otpušten samo s lijekovima protiv bolova, piše Metro.


Aidan je rekao: “Bio sam na kauču i igrao igricu u kojoj igraš mačku lutalicu, a vani grmi. Začuo se vrlo glasan prasak groma i osjetio sam vrlo težak osjećaj u cijelom tijelu, a zatim i jaku vrućinu u desnoj ruci gdje su sada opekline.”
“Trebala mi je otprilike minutu da se dobijem; osjećao sam se vrlo, vrlo zbunjeno. Otišao sam na kat i zamolio supruga za mokar ručnik, jer nisam znao što se dogodilo a ruka mi je gorjela.”Nastavio je: “Pitao je kakav je to miris a to sam ja gorio. Zatim je nazvao svoje roditelje da me odvezu u bolnicu. Rekao je kako je mogao vidjeti da na mojoj ruci nastaju balončići. Došli smo na recepciju i Aaron je rekao da se nešto dogodilo i da je to možda bio udar groma i svi su me pogledali. Odvezli su me u sobu za procjenu i rekli su da izgleda kao da je bio udar groma. Devet liječnika s različitih odjela došlo me pregledati i stavili su me na monitor srca i napravili krvne pretrage.”


“Srce mi je isprva nepravilno kucalo, ali kad se ujednačilo nakon četiri sata mogao sam ići kući.”


Srećom, Aidanu je ostalo samo niz ožiljaka na lijevoj ruci i opekline u obliku ‘zvjezdanog praska’ na desnoj ruci, ali kaže da je moglo biti puno gore.


Rekao je da liječnici vjeruju kako se munja ‘odbila od vode i kroz prozor’ nakon što je vruće vrijeme očvrsnulo tlo zbog čega se kišnica nakupila na vrhu.“Nakon nekoliko dana sam shvatio što se dogodilo i da sam mogao umrijeti. I moji prijatelji bili su jako zabrinuti, posebno u prvih nekoliko dana, ali kad su shvatili da sam dobro počeli su bacati dosta šala o Thoru.”


“Mislim da je to posljednji put da igram igru tijekom grmljavinske oluje!”, zaključio je Aidan.