Back to School

Knjige zbog kojih će vaši školarci odmah zavoljeti čitanje i učenje

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Dječja mašta nema granica i čitajući knjige, odlutat će u neki samo svoj svijet.Ljubav prema čitanju, istraživanju novog i neotkrivenog svijeta te zamišljanje vlastitog filma dok se upijaju riječi sa stranica knjige, započinje još u najmlađoj dobi.


Bilo da je riječ o prvoj slikovnici ili onom umirujućem zvuku glasa roditelja koji čita priče prije spavanja, knjige su fantastičan način za razvijanje dječje mašte.


A svi znamo da dječja mašta nema granica.
Pronaći idealne prve knjige za vaše najmlađe i školarce, nije nimalo jednostavan zadatak. U obzir se treba uzeti tema knjige, provjeriti gotovo svaka riječ, pronaći ona koja će ih najviše namamiti na čitanje ali i obratiti pozornost na njihove male želje i aspiracije.


Ulazak u svijet mašte, događa se uz roditelje i prve bajke, Foto: iStock


Nije svako dijete isto i ne treba svakome na stol staviti istu knjigu jer se neki naslov jednostavno mora pročitati. U Tower Centru Rijeka postoji mnoštvo knjiga, od onih prvih za razvoj do romana za malo starije.


Odlične knjige za vaše školarce svakako su “20 iznimnih djevojčica” i “20 iznimnih dječaka” u kojima mogu pročitati nevjerojatne priče nekih od najvećih imena današnjice i to na način da uče o njima od malih nogu. Teško da će postojati veća motivacija za prionuti na učenje od shvaćanja da su i najveći jednom bili baš poput njih – samo djeca.


20 iznimnih djevojčica, 139,90 kn, Probni rok za roditelje, 79,00 kn,  ZvjeRobert, 79,00 kn, Jasno k’o dan, 79,00 kn,  Pozdrav do neba, 79,00 kn, 20 iznimnih dječaka, 139,90 kn (sve dostupno u Hoću knjigu, 4 kat) Silikonska noćna lampa, 125,00 kn, Mobia, 4. kat Foto: Vedran Karuza


Za školarce koji su već naučili prve riječi i počeli pokazivati interes prema različitim hobijima, poslušajte njihove želje i usmjerite ih u smjer kojim žele ići.


Nećete pogriješiti ako im priuštite knjigu u kojoj će moći naučiti mnoštvo fantastičnih stvari o onome što ih doista zanima. Tako ćete im predmete koji ih najviše zanimaju, približiti na jedan posve maštovit način, a onda tko zna – možda se jednog dana iz malenih priča, rode velike stvari kada odrastu.


Čudesan svemir, 149,00 kn, Izradi svoje robote, 120,00 kn,  365 priča za laku noć, 229,00 kn (sve dostupno u Hoću knjigu, 4. kat), Olovke /od 22,00 do 35,00 kn, Muller, 5. kat, Alarm-sat /wireless punjač/, 285,00 kn, Mobia, 4. kat, Šalica, 59,00 kn, Muller, 5. kat, Dioptrijski okvir, 669,00 kn, Ghetaldus optika, 4, kat, Označivači stranica, 9,90 kn, Hoću knjigu, 4. kat, Foto: Vedran Karuza


Oni najmlađi koji tek uče prva slova, uživat će u šarenim slikovnicama i interaktivnim knjigama koje će ih odvesti u svijet nečeg sasvim novog, a uživat će i u klasičnim bajkama koje nam se nameću kao prvi korak u trenucima kada roditelji osjete potrebu da svom djetetu ispričaju neku priču.


knjige

Rječnik za svakog predškolca, 99,90 kn, Sliko bajke, 59,00 kn, Opipaj, osjeti, poslušaj/Moja farma, 199,00 kn, Moj slikarski kovčežić, 149,00 kn (se dostupno u Hoću knjigu, 4. kat), Foto: Vedran Karuza


Moje prvo upoznavanje engleskog jezika, 89,99 kn, Moja prva knjiga Boje, 49,99 kn,, Sve smo pokušali, 99,99 kn, Mala vježbenica /7-8 godina, 39,99 kn, Interaktivna knjiga – Atlas svijeta, 139,90 kn (sve dostupno u Baby Center, 3. kat).


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Tower Center Rijeka.