Modna nagrada Ana Lendvaj

Odabrana najbolja kolekcija s hrvatskim potpisom: Modni dvojac KLISAB se proslavio prekrasnim komadima

Mija Dropuljić

FOTO: Mateja Vrčković

FOTO: Mateja Vrčković

Stručni žiri modnih urednika i kritičara odabrao najbolju za 2019. godinuModna nagrada koja nosi ime doajenke modnog novinarstva Ane Lendvaj, dodijeljena je u sklopu upravo završenog tjedna mode Bipa FASHION.HR, a dobitnik nagrade za najbolju kolekciju u 2019. godini modni je dvojac KLISAB. 


Ovo je treća po redu dodjela nagrade, koja se smatra najvećim priznanjem na modnoj sceni u Hrvatskoj, a o pobjedniku odlučuje stručni žiri modnih urednika i kritičara.


Nakon što su prve godine pobjedničku titulu osvojile I-gle za 2017. godinu te Juraj Zigman za 2018., najboljom u 2019. proglašena je kolekcija za jesen/zimu 2019./20. modnog dvojca KLISAB prikazana na tjednu mode Bipa FASHION.HR u listopadu. 


Modni dvojac KLISAB


Dražen Klarić, Marko Šabarić, Tomislav Kliškinić, Bojana Radović i Vinko Filipić
„Dobiti nagradu za najbolju kolekciju u 2019. čast je utoliko veća što žiri, koji ju je ove godine dodijelio, čine najveći domaći modni autoriteti i ovom prilikom im zahvaljujemo.


Zadovoljstvo je već u tome da kroz primanje nagrade koja nosi ime Ane Lendvaj možemo sudjelovati u čuvanju sjećanja na Anu, kritičarku koja je svojim radom zadužila hrvatsku modnu scenu.


Ovakva nagrada, osim što promiče KLISAB u širem krugu javnosti, za nas osobno markira etabliranje branda kao zrelog predstavnika nove generacije, uz bok iskusnim ranijim laureatima.


U ovakvom ozračju raditi ono što volimo, čini nas nestrpljivim u realizaciji svih planova koje imamo“, izjavili su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić koji stoje iza branda KLISAB. 


Žiri ove sezone nije imao lagan zadatak jer je 2019. obilovala sjajnim kolekcijama na hrvatskoj modnoj sceni, a pobjednička je morala ispuniti visoke kriterije kao najbolja kolekcija u modnom, estetskom, ali prvenstveno izvedbenom dijelu.


O pobjedniku su odlučivali: Bojana Radović, Maja Car, Vesna Blašković, Nenad Korkut, Saša Joka, Marko Banjavčić, Petar Trbović, Matea Rozina Nikšić i Dubravka Prpić Znaor.


Naslijeđe Ane Lendvaj, modne novinarke i kritičarke, koja je pratila generacije modnih dizajnera te svojim savjetima podržala razvoj mnogih dizajnerskih imena, na ovaj način nastavlja živjeti.


Svake godine, novinari, kritičari i urednici okupljeni u stručnom žiriju, razgledavaju, ocjenjuju i analiziraju kolekcije vodeći se kriterijima izvrsnosti i kreativnosti. 


Pobjednička kolekcija
Kolekcija KLISAB za jesen/zimu 2019./20. osvojila je ne samo ocjene žirija nego i naklonost publike stoga ne čudi da je KLISAB kaput postao must have protekle zime. Kombinacija boja, materijala te savršena preciznost u kroju i izradi, krasi rad dizajnerskog dvojca kojem je u parku skulptura u Gliptoteci Modnu nagradu Ana Lendvaj uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.