Pritisak javnosti

Kim Kardashian se, nakon nekoliko dana šutnje, oglasila uslijed uznemirujuće Balenciagine kampanje

Lucija Sučić

Svi su željno iščekivali što jedna od najvećih ambasadorica brenda ima za rećiInternet je na nogama nakon što je popularni brend odjeće Balenciaga nedavno objavio fotografije svoje nove kampanje, koje su u međuvremenu uklonjene s njihovog službenog profila nakon velike osude javnosti.Naime, na fotografijama, djeca su pozirala sa torbicama koje su nalikovale BDSM medvjedićima, a na jednoj od fotografija prikazan je i dokument suđenja vezan uz dječju pornografiju.
Malo je reći da je ova kampanja vidno uzbunila mnoge, što su i pokazivali bezbrojnim komentarima na fotografije bilo koga tko na bilo koji način podržava brend, a jedna od osoba koja se našla u centru osude bila je Kim Kardashian.


Foto: Screenshot Instagram / Kim Kardashian

Foto: Screenshot Instagram / Kim Kardashian 


Nakon nekoliko dana šutnje, Kim se oglasila na svojim društvenim mrežama: “Šutila sam proteklih nekoliko dana, ne zato što me nedavne Balenciagine kampanje nisu šokirale i razbjesnile, već zato što sam željela priliku za razgovor s njihovim timom kako bih sama shvatila kako se ovo moglo dogoditi”.


S obzirom na to da je sama majka četvero djece, mnogi su osuđivali to što i dalje ima veze s kontroverznim brendom, te su zahtijevali razjašnjenje situacije.


“Potresle su me uznemirujuće slike. Sigurnost djece mora biti na prvom mjestu i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanja djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu”, nastavila je.


U zaključku, napisala je: “Cijenim Balenciagino uklanjanje kampanja i ispriku. U razgovoru s njima vjerujem da shvaćaju ozbiljnost problema i da će poduzeti potrebne mjere da se to više nikada ne ponovi”.


Fanovi su njen osvrt na skandal koji je za mnoge bio izuzetno potresan i nešto što se po mišljenju mnogih nikada nije smjelo dogoditi smatrali nedovoljnim, te su ju putem svih kanala stali prozivati za neadekvatnu i po njihovom sudu razičaravajuću ispriku.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)Jedna od komentatorica na najnovijoj objavi reality zvijezde napisala je: “”Tvoj odgovor Balenciagi je tako razočaravajuć. To je to? Oni razumiju? Dvostruki standardi”.


“Jesi li ti je***no ozbiljna?”, glasio je još jedan komentar, dok su mnogi pisali kako je njen odgovor “šala” te da , prema riječima jedne od komentatorica: “Zvuči kao oprezan PR”.


Twitter pratitelji također nisu bili ništa manje suzdržani: “Drugim riječima, nećeš prestati raditi za njih”.


Foto: Screenshot Instagram / Kim Kardashian

Foto: Screenshot Instagram / Kim Kardashian


Sat vremena nakon izjave koju je podijelila sa svojim pratiteljima uslijedila je nadopuna, u kojoj je izjavila: “Što se tiče moje budućnosti s Balenciagom, trenutačno preispitujem svoj odnos s brendom, temeljeći ga na njihovoj spremnosti da prihvate odgovornost za nešto što se uopće nije smjelo dogoditi — i radnjama koje očekujem da poduzmu kako bi zaštitili djecu”.Jedna od Twitter korisnica napisala je: “Nema izlike da se ovo ikada uopće dogodi. Ove kampanje prolaze kroz mnoge timove ljudi. Ponekad ‘Žao mi je’ nije dovoljno”.“Dakle, tvoje stajalište je da ova ogromna tvrtka, s specifičnim internim timom za marketing, u kojem jedna kampanja zahtijeva opsežno planiranje, zajedničko izvršenje i nekoliko potpisivanja, nije znala što radi? Baš sr*nje“, glasio je još jedan komentar.


Sve u svemu, čini se da će Kim morati poduzeti značajne mjere da se ponovno uzdigne u očima brojnih razočaranih pratitelja, te još uvijek nije izgledno na koji će način završiti jedan od najvećih modnih skandala godine.