RECEPT

Kiflice od jaja kao slasni proljetni zalogajčići

Life

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Vrlo ukusan zalogaj uz film ili pak za ured

Vrlo jednostavan recept u kojem se jaja sama lijepe za omot tako da ih je lako motati kao bilo što drugo, što ih čini ukusnim i prenosivim, osmislila je Nadiya u specijalu “Nadiya’s Time to Eat”.


Sastojci


6 jaja slobodnog uzgoja
1 žlica sušenog peršina
1 žličica češnjaka u granulama
1⁄2 žličice soli
1⁄2 žličice crnog papra
ulje za prženje
6 malih tortilja
85g narezanih crnih maslina (ocijeđena težina iz staklenke od 185g/61⁄2oz)
100g svježih, smrznutih ili konzerviranih šampinjona , narezanih (po izboru), odmrznutih ako su smrznuti
6 žličica paste od sušene rajčice


Priprema


Razbijte jaja u zdjelu, zatim dodajte peršin, češnjak u zrncima, sol i papar i sve dobro izmiješajte.


Stavite malu tavu na srednje jaku vatru i nakapajte dvije žličice ulja. Odvojite vrijeme u ovoj fazi da odlijepite tortilje jednu od druge.


Stavite masline u zdjelu, a narezane gljive, ako koristite, u drugu zdjelu i oboje neka budu u blizini. U tavu ulijte 3 žlice smjese od jaja – jaja bi trebala cvrčati, ali ako ne, malo pojačajte vatru.


Pospite nekoliko kriški maslina i gljive na mokru smjesu jaja.


Uzmite omot od tortilje i namažite ga žličicom paste od sušene rajčice. Brzo stavite tortilju na jaje, stranom prema dolje. Dok se zamotuljak i jaje kuhaju, pripremite sljedeći zamotuljak i namažite tijestom.


Stražnjom stranom lopatice s prorezima pritisnite vrh tortilje kako biste lakše rasporedili jaje ispod omota. Kuhajte ne više od 30 sekundi, a zatim, čim se jaje zalijepi za tortilju, preokrenite i pecite s druge strane samo da se zagrije još 30 sekundi.


Skinite tavu s vatre i stavite tortilju/jaje na tanjur. Zarolajte cijelu stvar kada je dovoljno hladna da se može dodirivati. Tako postupiti i sa ostalim zamotuljcima dok ne potrošite jaje. Poslužiti.