Nije ono što možda mislite

Karezza: Evo zašto svi bruje o ovom novom seks trendu

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pojavio se novi seks trend, a čarobna riječ jest karezzaAko pitate većinu ljudi što je highlight, odnosno vrhunac seksa mnogi će se jednoglasno složiti da je to orgazam. Što bi drugo bilo? Nekako sve vodi ka svršavanju koji je ultimativan osjećaj svakog seksa.


Zbog ovakvog razmišljanja žene se često nađu pod pritiskom “da moraju svršiti” jer ako to nisu učinile onda seks nipošto nije bio dobar. Ako ćemo slijediti najnoviji seks trend, onda je to posve krivo razmišljanje.


Naziv novog seksa trend je karezza. Potječe zapravo od talijanske riječi carezza što u prijevodu znači “milovati”, a to izvrsno opisuje suštinu trenda.
Kod ove seks tehnike orgazam nije bitan. U fokusu je prije svega osjećaj povezanosti i blizine, emocija i topline – ukratko na prvom mjestu je ljubav.


Bit ovog seks trenda leži u odgađanju orgazma. Glavnu riječ igra intenzivna i duga predigra, a dopušten je i seks. Ono što nije dopušteno jest prebrzo svršavanje.


Ovom tehnikom ne samo da se partneri zbližavaju fizički i psihički nego na koncu sami orgazam bude intenzivniji i duži. Naime, što više odgađamo seksualni vrhunac, to će on na koncu biti jači.


U suštini karezza zvuči poprilično jednostavno, no brojnim parovima je potrebna određena praksa jer smo naviknuti tijekom seksa težiti pretežito orgazmu. Također ova tehnika traži vremena. Stoga idući put nemojte na brzinu odraditi seks nego si dajte vremena, istražujte partnerovo tijelo i njegove žudnje, igrajte se i međusobno uživajte u blizini. A orgazam kad dođe, bit će doslovno vrhunac vašeg seksualnog čina.