Tajne konturiranja

Kako uz pomoć šminke vizualno smanjiti nos? I to uz samo 2 proizvoda

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Veliki dio zvijezda jednostavno zna baratati sa svojim make upom. Niste zadovoljni s izgledom svog nosa i željeli biste ga malo “popraviti”? Rješenje nije uvijek plastična operacija, dobar i ciljano nanesen make up čini čuda. Dobro konturiranje ima moć transformirati crte lica stoga uz pomoć šminke možete vizualno smanjiti nos. 


Možda vam se na prvu čini da sve zvijezde, pogotovo one na Instagramu imaju tako savršene crte lice, a posebno vam pozornost uvijek privlače slatki mali nosići. No, nisu svi rođeni s tim niti je za njihov izgled uvijek zaslužan dobar plastični kirurg. Veliki dio zvijezda jednostavno zna baratati sa svojim make upom. 


Sve što vam je potrebno za vizualno smanjivanje nosa jest highlighter. Za ovaj make up trik vam je potreban highlighter koji se pretjerano ne sjaji jer ćete u protivnom izgledati pretjerano našminkano i masno. 
Odličan odabir je tekući highlighter jer ćete njega lagano i jednostavno moći raspodijeliti i razmazati. Sve što trebaš napraviti jest je nanijeti malu količinu proizvoda na sami vrh nosa. Nakon toga s proizvodom povuci crtu koja počinje otprilike u visini očiju te će završiti dva centimetra iznad vrha nosa. Veoma je važno da dobro izblendate linije kako nikakvi prijelazi ne bi bili vidljivi. To možete najbolje učiniti uz pomoć male spužvice. Ako nemaš nikakvo pomagalo pored ruku, to možete učiniti uz pomoć prstiju. 


Već sada ste postigli vizualni efekt smanjivanja nosa, no za potpuni dojam možete se poigrati s bronzerom. Potrebno je s proizvodom iscrtati linije s lijeve i desne strane nosa. Nakon toga ponovno dobro izblendajte proizvod. 


U početku će vam biti potrebno par ponavljanja kako biste postigli željeni efekt, no nakon kratkog vremena ovaj make up korak ćete odrađivati skoro pa bez gledanja.