Posao i prijateljstvo

Kako steći prijatelje u radnom okruženju? Imamo 4 savjeta

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Osmijeh i razgovor su započeli mnoga prijateljstvaPomisao na to da ćemo morati steći nove prijatelje kad počnemo raditi na novom mjestu može mnogima stvoriti nervozu. Uostalom, ne samo da se moramo prilagoditi novoj sredini nego i novim ljudima.


Imati prijatelje na poslu može biti oslobađajuće jer lakše razumiju sve naše radne poteškoće i frustracije. I zaista ne mora biti stresno stvarati nova prijateljstva.


Ako se borite sa stvaranjem prijatelja na poslu, isprobajte ove savjete.


Napravite prvi korak
Ponekad ćemo u životu morati napraviti prvi korak. Jedan od onih trenutaka mogao bi biti kada započnemo novi posao i tražimo prijateljstva. Može se činiti zastrašujućim, ali što imamo za izgubiti? Najgore što bi se moglo dogoditi je da ne kliknemo s nekim, ali ako ne pokušamo, nikada nećemo saznati. Osmijeh i razgovor su započeli mnoga prijateljstva, piše Boss Babe Chronicles.


Budite iskreni


Koliko god zvučalo kao kliše, moramo biti svoji kad upoznamo nove ljude. Nema smisla pokušavati se ponašati kao netko drugi, a ljudi obično mogu uočiti kada netko nije iskren. Biti svoji i omogućiti ljudima da vide ono što mi radimo, lijep je način stvaranja prijateljstava koja imaju tendenciju trajati.


Pronađite ljude sa zajedničkim interesima


Razmišljanje o stvarima koje volimo raditi nakon posla može nam dati ideju s kim bismo se od naših suradnika vjerojatno slagali. Volite li vježbati? Planinariti? Izaći na piće? Jeste li poznavatelj Netflixa? Pronađite zajednički temelj za raspravu i krenite odatle.


Nemojte žuriti


Ako vam treba puno vremena da steknete prijatelje na poslu, nemojte se stresirati! Za sklapanje novih prijateljstava ponekad je potrebno vrijeme, a to je sasvim normalno. Budite sigurni, dajte si vremena i uživajte u procesu.