Znanje

“Kako se sprijateljiti s tamom”: Slojevita priča o nevjerojatnoj ljubavi koja će vas potpuno osvojiti

Foto: Znanje, iStock

Foto: Znanje, iStock

»Veličanstvena priča koja slama srce i oduzima dah.« Jennifer NivenIz pera Kathleen Glasgow, nakladnička kuća Znanje donosi roman Kako se sprijateljiti s tamom, slojevitu priču o tuzi i obitelji te nevjerojatnoj ljubavi koja pomaže prebroditi najteže trenutke.


Ova knjiga je za one koji tuguju.


Ova knjiga je za one koji su nekoga izgubili.
Ova knjiga je za svako slomljeno srce koje traži svoj dom.


Autoričina je ovo posveta svima koji su se u nekom trenutku suočili s gubitkom i uvod u Kako se sprijateljiti s tamom, dirljivi roman o šesnaestogodišnjoj Tiger, čiji se život promijeni iz temelja nakon jednog telefonskog poziva.


U prijevodu Jane Merlin, roman Kako se sprijateljiti s tamom možete pronaći u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 119,00 kn.


VIŠE O NASLOVU


Kako se sprijateljiti s tamom (How to Make Friends with the Dark) priča je o šesnaestogodišnjoj Tiger Tolliver koja živi s majkom June čiji je pretjerano zaštitnički odnos i kontrola nad svakim djelićem njezina tinejdžerskog života počinje sve više gušiti. I upravo u trenutku kad se Tiger odluči izboriti za svoje odluke i svoju samostalnost i kad konačno poljubi dečka koji joj se sviđa, jedan telefonski poziv preokrenut će cijeli njezin svijet naopako.


Najljepši je dan ljeta, a oko Tiger se odjednom spustila tama iz koje, čini se, nema izlaza.


Majka joj nikada nije govorila o njenom ocu, a bez ikoga od obitelji, Tiger je odjednom primorana cijeli svoj život spakirati u jedan ruksak i otići u udomiteljsku obitelj, gdje otkriva da bol poprima različite oblike.


Dok kroz njen život prolaze osobe uz koje će naučiti sve o patnji i gubitku, povjerenju i ljubavi, Tiger se čini da je možda ipak pronašla način kako da se sprijatelji s tamom…


RECENZIJE:


»Veličanstvena priča koja slama srce i oduzima dah.« Jennifer Niven


»Ovu iskrenu, snažnu i dirljivu meditaciju o gubitku i tuzi autorica stvara neustrašivom ljepotom. Upoznajemo Tiger Tolliver kad je najranjivija, u najtežim trenucima – a ipak nas nekako nauči kako da se otvorimo prema svjetlosti.« Julie Buxbaum


»Briljantno i moćno. Ovaj roman je na emotivnoj razini koju mnogi autori pokušavaju doseći, a samo rijetki uspiju.« Kami Garcia


Kathleen Glasgow autorica je bestselera Sve moje rane u kojem je opisala svoja potresna iskustva iz mladosti, te iskustva mnogih djevojaka koje prolaze kroz teško iskustvo samoozljeđivanja. Kako se sprijateljiti s tamom njezin je hvaljeni drugi roman koji govori o tuzi te kako se nositi s gubitkom voljene osobe. Živi i piše u Tucsonu u Arizoni. Više o autorici možete saznati na kathleenglasgowbooks.com.