Božićna atmosfera

5 savjeta o tome kako prekrasno urediti svoj dom tijekom blagdana

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Veliko, privlačno božićno drvce ono je što će unijeti osjećaj mira i prirodnosti u prostorDonesite lišće, vunu i svijeće u svoj dom ovog Božića s inspirativnim idejama o tome kako kreirati ugodnu, prirodnu shemu ukrašavanja. Osjećajte se u svom domu kao u bajci i učinite da vaši gosti ostanu bez riječi dok uživaju u vašem toplom ambijentu.


Stvorite dobar prvi dojam


Lijep način da svom domu date ugodan izgled je da ukrasite svoja ulazna vrata tradicionalnim vijencem. Dostupni su mnogi prekrasni dizajni, ali također je lijepo napraviti jedan za domaći osjećaj. Zapravo je jednostavnije nego što izgleda i znači da ćete imati komad uistinu po mjeri.


Kako biste osvijetlili prirodno lišće na svojim vratima, obratite pažnju na vanjska vilinska svjetla na baterije.


FOTO/iStock

FOTO/iStock


Uredite ulaz
Vaše predsoblje i stubište savršeno su mjesto za postavljanje scene za ostatak vašeg doma. Kupite ili napravite vijenac za stubište i dodajte kuglice ili druge ukrase. Odlučite se za grane i lišće koje pružaju prirodnu, rustikalnu alternativu skupljim ukrasima. Nježna boja kuglica daje suptilni i elegantni akcent vašem prostoru.


Unesite prirodu u kuhinju


Jedan od najboljih načina da svom domu pružite ugodan osjećaj za Božić je korištenje onoga što priroda nudi. Ne samo da štedi novac, već je i skroman i elegantan način ukrašavanja vašeg doma. U kuhinji, božikovina i ostalo lišće stvara prekrasan prirodni prostor koji je nenametljivo svečan.


FOTO/iStock

FOTO/iStock


Dajte svom prostoru sjaj


Svijeće i svijećnjaci lijep su način za stvaranje toplog, rustikalnog sjaja za Božić. Možete ih postaviti po cijelom domu, ali uvijek pazite da ih zapalite samo kada ćete ostati u sobi, pogotovo ako su uokolo drugi svečani ukrasi. Alternativno, odlučite se za verzije na baterije koje daju treperavi sjaj bez stvarnog plamena. Ako ukrasi nisu vaša stvar, onda će paljenje jednostavnih svijeća odmah dodati svečanu toplinu vašem domu.


Foto/iStock

Foto/iStock


Proslavite uz visoko drvo


Veliko, privlačno božićno drvce upravo je ono što će unijeti osjećaj mira i prirodnosti u prostor, pogotovo ako je ono pravo. Ništa ne utječe na prostor kao stablo, što znači da ne morate pretjerivati s drugim ukrasima. Vaša soba će izgledati gostoljubivo i ugodno zahvaljujući visokom, raskošnom drvcu koje je ukrašeno jednostavnim božićnim bojama. Ono čini središnju točku prostorije.