BUDITE NA OPREZU

Kako kod kuće skinuti umjetne trepavice: Donosimo nekoliko savjeta i trikova

Mija Dropuljić

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Pripazite prilikom skidanja umjetnih trepavica da ne oštetite svoje prirodne trepavice.Dok su umjetni nokti i umjetne trepavice genijalna ideja u takozvano normalno doba, nažalost u ovo doba izolacije postavlja se pitanje kako dotične stvari skinuti bez prevelikih posljedica. Nažalost, ništa, pa tako i umjetne trepavice nisu trajne.


Ako ste primijetili da je vaša nadogradnja počela polagano opadati, vrijeme je da se latite posla i skinete uspješno i ostatak. Najgora stvar koju možete napraviti jest čupati bez ikakve pripreme nadogradnju jer riskirate čupanje vaših prirodnih trepavica.


Ne želite u izolaciji ostati bez trepavica kao što ste ostali bez kvasca? Imajte na umu da možda na tom mjestu više nikad ne izraste trepavica.
Postoje načini kako možete skinuti nadogradnju i kod kuće. Što su trepavice duže na vašem kapku, to će biti lakše odstranjivanje, a Allure donosi savjete kako to učiniti.


Skidajte šminku svake večeri


Za sve one koji se u izolaciji šminkaju, obavezno je skidanje šminke svake večeri. Naime, ostaci šminke mogu začepiti trepavice, a to može voditi upalama te sprječavanju rasta prirodnih trepavica.


Koristite preparat za skidanje šminke na uljnoj bazi


Uljni skidači šminke puno su efikasniji od klasičnih preparata za skidanje šminke. Umasirajte nježno u lice i područje očiju i očistite sav makeup.


Tuširajte se toplom vodom/uživajte u toploj kupki


Kako bi donekle omekšali spoj između prirodnih i umjetnih trepavica, uživajte u toploj kupki ili se tuširajte toplom vodom. Naime, toplina i pare omekšavaju spoj te je veća vjerojatnost da će nadogradnja sama ispasti.


Koristite ricinusovo ulje prije spavanja


Ricinusovo ulje će razdijeliti spoj između prirodnih i umjetnih trepavica. Prije spavanja prstima nanesite malo ulja na trepavice. Nažalost, nemojte očekivati da će trepavice ispasti odjednom, veća je vjerojatnost da će ispadati jedna po jedna. Također nakon što nadogradnja ispadne, na isto mjesto prije spavanja nanesite ricinusovo ulje kako biste ojačali svoju prirodnu trepavicu.