Blistava i čista u tren oka

Kako dobro i efikasno očistiti perilicu posuđa?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svega dva sastojka su vam potrebna za make overPerilica posuđa je pravi spas. Tko je ima zasigurno teško može zamisliti kakav je život u kuhinji izgledao prije nje. Čudo koje olakšava svakodnevno kuhanje i pranje suđa. Najdraže kuhinjsko pomagalo često traži i posebnu njegu, pogotovo kada je čišćenje same perilice u pitanju. 


Primijetili ste neugodan miris koji se i nakon pranja širi iz perilice? Ona više nije onako blistava i ima nakupine prljavštine? Vrijeme je za proljetni make over vaše perilice za posuše. 


Prije svega izvadite sve iz vaše perilice za suđe. Izvadite donji spremnik i filter te sve oprezno, ali temeljiti operite na ruke. Prođite sve donje dijelove i posebno obratite pozornost na rubove gdje se znaju skupljati ostatci hrane. 
Vratite sve dijelove natrag u perilicu. U 250 ml vode pomiješajte ocat kojeg te smjesu prebacite u malu posudu koju ćete staviti na donji dio perilicu. 


100 g sode bikarbone stavite u malu posudicu i nju spremite u gornji dio perilice. Poslužiti mogu i posebne bombice za čišćenje perilice posuđa. 


Upalite perilicu i ostavite da ocat i soda bikarbona učine svoje čudo. Ocat je prirodna opcija protiv bakterija, a soda bikarbona djeluje protiv nakupljenog kamenca. 


Kada perilicu završite, nemojte je otvarati barem 20 minuta.Otvorite perilicu i spužvicom dobro prebrišite unutrašnjost perilice. 


Vaša perilica će nakon ovog tretmana blistati i biti spremna za nove ture prljavog posuđa.