Na žlicu

Juha od jaja i rajčice ugrijat će vas ove zime

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Uz jednostavne sastojke koje možda već imate u svojoj smočnici i hladnjaku, ovaj recept vam daje sve okuse koje očekujete od kineskog restorana

Juha od jaja je laka kineska omiljena juha i ukusno predjelo za večeru. Ime joj dolazi od ispuštanja sirovog, lagano razmućenog jajeta u vruću pileću juhu, ali izravni kineski prijevod je “juha od cvijeta jajeta” zbog plutajućeg uzorka nalik na latice koje jaje stvara dok se kuha i vrti.


Postoje mnoge varijacije juhe od jaja koje odgovaraju svim okusnim pupoljcima, a ova varijanta juhe od jaja i rajčica je jednostavan, ali ukusno kuhano jelo koje će vas ugrijati.


Uz jednostavne sastojke koje možda već imate u svojoj smočnici i hladnjaku, ovaj recept vam daje sve okuse koje očekujete od kineskog restorana. Kada shvatite tehniku “spuštanja”, slobodno prilagodite ovaj recept i koristite dodatke po svom izboru. Gljive i tofu, na primjer, daju izvrsnu teksturu i okus.


Sastojci


  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 mladi luk, narezan, plus još za ukras po želji
  • 2 srednje krupno nasjeckane rajčice
  • 4 šalice pileće juhe ili temeljca
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1/4 žličice šećera
  • Sol, po ukusu
  • Sezamovo ulje, po želji

Koraci.


Zagrijte ulje u woku ili loncu i miješajući pržite mladi luk dok ne zamiriše. Uz miješanje popržite mladi luk. Dodajte nasjeckane rajčice i kuhajte 30 sekundi. Luku u tavi dodajte nasjeckane rajčice U lonac ili wok dodajte pileću juhu ili temeljac i zakuhajte. Pustite da kuha 1 do 2 minute prije nego dodate jaja.. Nakon što u juhu dodate jaja, ponovno je zakuhajte i začinite šećerom i solju. Juhu od rajčice s jajima zakuhajte. Ovu juhu ukrasite mladim lukom ili malo sezamovog ulja za začin.