A pravi razlog je...

Jeste li se ikad zapitali zašto žene stenju za vrijeme seksa?

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Mogli biste se iznenaditi kada doznate koji su pravi razlozi zbog kojih žene stenjuAko ćemo promatrati raznorazne filmove čini se kako je pravilo jednostavno – što žena više “vrišti”, to više uživa u seksu. No, jedna studija je pokazala da to čak i nije tako dobar znak.


Potvrda je dobra, gura nas dalje, pruža poticaj i golica ego. Kod seksa to nije drugačije. Mnogi muškarci vole kada im partnerica pokaže koliko uživa u njegovim dodirima, a najčešći indikator da je uspješan za mnoge muškarce jest ženino stenjanje.


No, ako je vjerovati jednoj britanskoj studiji, stenjanje za vrijeme seksa ne mora nužno značiti da partnerica baš toliko uživa. Razlog može biti jedan posve drugačiji.
Stručnjaci na University of Central Lancashire i University of Leeds su proveli istraživanje među ženama u dobi od 18 do 48 godina. Htjeli su istražiti pravi razlog zbog čega žene u krevetu često znaju ispuštati glasne zvukove. 


Mnogi će reći kako je vjerojatno razlog izuzetno zadovoljstvo i uživanje, pa čak ćemo se usuditi reći i vrhunski orgazam. No, odgovori ispitanih žena mogli bi vas iznenaditi. 


Većina žena je priznala da stenju u krevetu, ali ne iz gore navedenih razloga. 87% ispitanica je navelo da svjesno stenju i to ne zbog sebe nego zbog partnera, odnosno kako bi se on bolje osjećao. Čak 66% ispitanica je navelo da stenju kako bi ubrzale muški orgazam.


Možemo reći kako ovi odgovori ne iznenađuju jer smo, kako u porno tako i u pop kulturi naučeni da žena svoje zadovoljstvo u krevetu većinom iskazuje stenjanjem


. Stoga veliki broj žena to čini kako bi zadovoljile muškarca, vjerujući da to jednostavno mora činiti. Naravno, to ne znači da veliki broj žena ujedno to uistinu radi zbog iskazivanja vlastitog zadovoljstva među plahtama.