Prednost

Je li visina vašeg ljubavnog partnera važna za opstanak veze? Jedno istraživanje kaže da jest

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Jedna studija je pokazala kako su žene sretnije s muškarcima koji su viši od njih. Evo i zašto.Jeste li se ikad zapitali jesu li centimetri bitni za opstanak veze? Pri tome ne mislimo na one centimetre koji su vama možda pali na pamet već o visini ljubavnih partnera. Naime, prema jednoj studiji razlika u visini je, navodno, itekako važna.


Čini se da visina u vezi ima puno veću važnost od onoga što smo mislili. Parovi, u kojima je muškarac znatno viši od žene, navodno su sretniji.

Do ovog zaključka je došlo jedno istraživanje provedeno na Konkuk Sveučilištu u Seoulu. Znanstvenici su istražili podatke od preko 8.000 žena koje su bile u ljubavnom odnosu. Nakon analiziranja došli su do jednog zaključka – što je muškarac viši, to je žena sretnija.Stručnjaci objašnjavaju kako su viši muškarci zadovoljniji sa svojim životom i imaju više životnog iskustva te partnericama ulijevaju više povjerenja. Ujedno su oni bili i uspješniji na poslu.

Studija je povukla paralelu prema ljubavnom odnosu i zaključila da muškarci koji su mnogo toga postigli na poslu te dobro zarađuju imaju prednost i čine žene sretnijima. 
Uz to su naglasili kako su visoki muškarci fizički aktivniji te s time fizički atraktivniji. Naravno, istaknuli su da nije visina jedini faktor koji pozitivno utječe na ljubavni odnos, ali svakako je prednost.