Energetski doručak

Jedva ćete dočekati buđenje zbog zobenih pahuljica s kavom

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Uz tamnu čokoladu bogatu antioksidansima, ovaj doručak biti će odličan kako za vaše okusne pupoljke, tako i za vaše zdravlje

Zobene pahuljice, koje su noć provele u frižideru polako postajući slasnim doručkom, postale su još bolje s dodatkom kave!


Uz tamnu čokoladu bogatu antioksidansima, ovaj doručak biti će odličan kako za vaše okusne pupoljke, tako i za vaše zdravlje.


Sastojci


  • 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 60 ml svježe skuhane kave ili hladno prešane kave
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu, plus još za posipanje
  • 1 žlica javorovog sirupa, plus još za posluživanje
  • 1/4 žličice čistog ekstrakta vanilije
  •  sol
  • 65 g plus 2 žlice običnog nemasnog skyra
  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 45 g tamne čokolade (70% kakaa), naribane gulilicom za povrće

Priprema


U staklenci ili maloj zdjeli pomiješajte bademovo mlijeko, kavu, kakao u prahu, javorov sirup, vaniliju, prstohvat soli i 2 žlice skyra.


Umiješajte zob, chia sjemenke i pola žlice kakaa.


Zaklopite i ohladite preko noći.


Drugo jutro, prelijte preostalim skyrom, po želji pokapajte javorovim sirupom, zatim pospite kakaom u prahu i čokoladom.