
Foto: iStock
Uz tamnu čokoladu bogatu antioksidansima, ovaj doručak biti će odličan kako za vaše okusne pupoljke, tako i za vaše zdravlje
povezane vijesti
Zobene pahuljice, koje su noć provele u frižideru polako postajući slasnim doručkom, postale su još bolje s dodatkom kave!
Uz tamnu čokoladu bogatu antioksidansima, ovaj doručak biti će odličan kako za vaše okusne pupoljke, tako i za vaše zdravlje.
Sastojci
- 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
- 60 ml svježe skuhane kave ili hladno prešane kave
- 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu, plus još za posipanje
- 1 žlica javorovog sirupa, plus još za posluživanje
- 1/4 žličice čistog ekstrakta vanilije
- sol
- 65 g plus 2 žlice običnog nemasnog skyra
- 30 g zobenih pahuljica
- 1 žlica chia sjemenki
- 45 g tamne čokolade (70% kakaa), naribane gulilicom za povrće
Priprema
U staklenci ili maloj zdjeli pomiješajte bademovo mlijeko, kavu, kakao u prahu, javorov sirup, vaniliju, prstohvat soli i 2 žlice skyra.
Umiješajte zob, chia sjemenke i pola žlice kakaa.
Zaklopite i ohladite preko noći.
Drugo jutro, prelijte preostalim skyrom, po želji pokapajte javorovim sirupom, zatim pospite kakaom u prahu i čokoladom.