Zaštita od topline

Jednostavni trikovi kako da se make up ne razlije na visokim temperaturama

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Visoke temperature ne rastope samo nas, već i našu šminku



36 stupnjeva posljednjih dana su normalna pojava, zar ne? I dok u rano jutro još pažljivo nanosimo šminku, ona se ubrzo nekontrolirano slijeva preko naših lica na temperaturama višim od 30 stupnjeva.


Ali to ne mora biti tako. Evo najboljih savjeta i trikova kako bi vaš make up savršeno stajao na mjestu čak i usred ljeta.


Šminka na bazi vode


Gusti i masni puderi osiguravaju da vam se šminka ljeti razlije i lice postane puno mrlja. Iz tog razloga za vruće dane preporučujemo formulacije na bazi vode. BB ili CC kreme također su dobar izbor.




One ne samo da imaju laganu teksturu, već često imaju i SPF koji vas štiti od štetnih UV zraka. Sitne prištiće i podočnjake  možete prekriti korektorom i po potrebi ih dotjerati tijekom dana.


Što se tiče krema za lice, ljeti je bolje koristiti laganu dnevnu kremu na bazi vode nego neku težu, masniju kremu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli NUDESTIX (@nudestix)



Držanje u hladnjaku


Šminku (a i kreme) ljeti možete čuvati u hladnjaku. Osiguravaju ugodnu svježinu na vašoj koži odmah nakon nanošenja i ne dolazi do neželjenog otapanja u ambalaži.


Popravljanje šminke


Transparentni puder pomaže u fiksiranju makeupa, a ujedno sprječava ružni sjaj kože. Kako biste zadržali prirodan izgled, najbolje je koristiti transparentni puder u kamenu.


Često je dovoljno napudrati čelo, nos i bradu, takozvanu T-zonu. Od pomoći može biti i takozvani sprej za fiksiranje s kojim vaš make up ostaje na mjestu tijekom cijelog dana.


Oslonite se na upijajući papir


Takozvani upijajući papir (blotting paper) je apsolutni must have, pogotovo za masnu i sjajnu kožu.


Male trake papira djeluju poput upijajućeg papira koji upija višak masnoće na koži (i znoja ljeti) za make up bez sjaja tijekom cijelog dana.



Vodootporna šminka za oči


Šminka za oči, poput olovke za oči, tuša i maskare, posebno se brzo rastapa kada dođe u dodir s vodom. Zbog toga je ljeti preporučljivo koristiti vodootporne proizvode kako se ni na podnevnim vrućinama ništa ne bi razmazalo. 


Budite oprezni s ružem i sjajilom za usne


Savjetujemo vam da ne koristite svoj omiljeni jarko crveni ruž za vrlo vruće dane. Nažalost, na vrućini se prečesto događa da je prekrasna boja posvuda nakon samo nekoliko sati – osim na usnama. Bolje koristiti tonirani balzam za usne.