Neodoljiva kombinacija

Jednostavna panna cotta s mangom naprosto je idealan desert

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Nitko joj neće moći odoljeti!

Ako volite panna cottu, zasigurno će vam se svidjeti u kombinaciji s mangom.


Slatka, voćna, glatka i kremasta – drugim riječima, idealan desert kojem nitko neće moći odoljeti!


Sastojci


Za panna cottu:


  • 960 ml hladne vode (960 ml)
  • 6 listova želatine (ili 2 žlice / 2 vrećice granulirane želatine)
  • 360 ml vrhnja za kuhanje
  • 120 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Za preljev od manga:


  • oko 3 velika zrela manga, nasjeckana na kockice
  • 2 – 3 žlice šećera (ili više po ukusu)
  • 60 ml vode
  • 3 lista želatine (ili 1 žlica / 1 vrećica granulirane želatine)

Priprema


Prvo započnite s pripremom panna cotte, tako što ćete u srednjoj zdjeli dodati hladnu vode i listove želatine. Ostavite ih da se namaču 10 minuta.


Ako koristite granuliranu želatinu, otopite ju u hladnom mlijeku i stavite da se namače 10 minuta.


Zatim, u srednje velikom loncu, na srednjoj vatri, pomiješajte vrhnje, mlijeko i šećer, neprestano miješajući. Dodajte ocijeđene listove želatine (ili smjesu granulirane želatine) i miješajte dok se potpuno ne otope, oko 1-2 minute.


Ostavite smjesu da se malo ohladi.


Zatim ravnomjerno rasporedite u fleksibilni silikonski kalup po vašem izboru. Ohladite 2-3 sata ili preko noći dok se ne stvrdne.


Za pire od manga, u srednjoj zdjeli dodajte hladnu vodu i listove želatine i ostavite ih da se namaču 10 minuta, a ako koristite granuliranu želatinu, otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da se namače 10 minuta.


Stavite nasjeckani mango i šećer u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.


U malom loncu zakuhajte pire od manga i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne postane sirupast. Sačuvajte pola šalice pirea od manga za kasnije posluživanje prije dodavanja želatine.


U ostatak smjese od manga dodajte ocijeđene listove želatine (ili smjesu želatine u prahu) u loncu i miješajte dok se potpuno ne otopi, oko minutu. Ostavite smjesu da se ohladi.


Žlicom prelijte ohlađenu smjesu od manga preko čvrste panna cotte. Ohladite 2 sata dok se ne stvrdne.


Za umak od pirea od manga, pomiješajte sačuvani pire od manga s preostalim svježim kockicama manga. Ohladite do posluživanja.


Kada ste spremni za posluživanje, izvadite panna cottu iz kalupa i prelijte s još umaka od manga, piše Mommy’s Home Cooking.