Fino

Jabuke u slasnom jesenskom desertu: Isprobajte “Apple Blondies”

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Jedan od omiljenih jesenskih plodova su upravo jabuke



Svestrane jabuke ovaj put dolaze u ukusnom jesenskom izdanju!


Ukusni kolačići od jabuka čine slasnu jesensku poslasticu. Kombinacija svježih jabuka i bijele verzije popularnih brownieja (umjesto kakaa stavlja se vanilija i ne sadrže čokoladu) jednostavna je za napraviti, a s dodatkom velike kuglice sladoleda oduševit će sve ukućane, piše Num’s The Word.




Sastojci


  • 3/4 šalice otopljenog maslaca
  • 1 1/2 šalica smeđeg šećera
  • 1 1/2 šalica bijelog šećera
  • 3 jaja
  • 3 žličice ekstrakta vanilije
  • 3/4 žličice mljevenog cimeta
  • 3/4 žličice soli
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 3 šalice višenamjenskog brašna
  • 3 šalice jabuka, narezanih na kockice (najbolje granny smith)
  • 1 šalica nasjeckanih oraha (po želji)
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta

Priprema




Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu dimenzije 9 x 13.


U zdjeli pomiješajte maslac, smeđi šećer i 1 1/2 šalicu bijelog šećera. Dodajte jaja, vaniliju, cimet, sol i prašak za pecivo, dobro promiješajte. Dodajte brašno i ponovno promiješajte. Tijesto će biti gusto, ne brinite!


Dodajte jabuke i orahe (po želji) i dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo postati rjeđe (kao kad radite brownije). Ravnomjerno rasporedite smjesu u pripremljenu posudu.


U maloj posudi pomiješajte 1 žlicu šećera i 1/2 žličice cimeta. Pospite po vrhu smjese od jabuka. Pecite 40 – 45 minuta ili dok ne dobijete konzistenciju brownija, a zatim izvadite iz pećnice. Ostaviti da se ohladi.


Ohlađeno rezati na trakice i odmah jesti uz veliku kuglu sladoleda. Uživajte!