Resveratrol

Istraživanje otkrilo dva neočekivana saveznika protiv raka prostate. Jedan je crno vino

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Prema urolozima, prevencija protiv raka prostate može uključivati ​​(i) vino i redovit spolni život.

Crno vino i seks protiv raka prostate. Sugestija je to talijanskih urologa prema kojima prevencija protiv ovog raširenog raka može uključivati ​​(i) vino i redovit spolni život.


Na temelju specifičnih znanstvenih istraživanja objavljenih u časopisu “International Journal of Cancer”, liječnici su utvrdili korisnost ovih elemenata za zaštitni učinak, koji se također čini jačim protiv agresivnijih oblika bolesti.


Pa, ispijanje čaše crnog vina dnevno moglo bi smanjiti rizik od razvoja raka prostate, toliko da prema istraživanju, “muškarci koji konzumiraju četiri ili više čaša crnog vina tjedno imaju rizik od raka prostate smanjen za 50 %. Što se tiče agresivnijih vrsta karcinoma, učestalost je smanjena za čak 60% “.


Zasluga pripada antioksidansu, “resveratrolu”, kojim obiluje kora grožđa.


Čini se da umjerena konzumacija crnog vina također štiti od poremećaja povezanih s drugom patologijom prostate, benignom hipertrofijom prostate, od koje pati više od 50% muškaraca starijih od 60 godina (učestalost koja raste na 90% nakon 70. godine).


I kakve veze seks ima s tim? Na tragu još jednog istraživanja, ovaj put je potvrđena hipoteza da umjereno pijenje vina znači poticanje mnogih osjeta i naglašavanje osjetilnih percepcija u ljudskom tijelu.


To nedvojbeno dovodi do veće sklonosti intimnosti.


Ukratko, malo vina povećalo bi seksualni užitak pospješujući muškarčevu erekciju i blago odgađajući ejakulacijski refleks.


“Tvari sadržane u njemu pomažu funkcioniranje arterija pospješujući protok krvi, pogodujući opuštanju glatkih mišića kavernoznih tijela i posljedičnoj erekciji”, kažu stručnjaci.


Ono što u svakom slučaju morate upamtiti je da s alkoholom nikako ne smijete pretjerivati ​​i općenito za najbolju prevenciju ovog i svih vrsta raka najbolje je regulirati prehranu, ograničiti unos zasićenih masnoća i pržene hrane, sireva i pića koja su previše zašećereni i kombinirati s voćem, povrćem i puno vode.