Novo hit piće

U izolaciji nas je oduševila Dalgona kava, a sada želimo s prijateljicama piti Dalgona Martini

Mija Dropuljić

Dalgona martini/iStock

Dalgona martini/iStock

Ovo piće se veoma jednostavno radi, a stvoreno je za uživanje tijekom cijelog ljeta.Dalgona kava je za vrijeme korona izolacije diljem svijeta postalo omiljeno piće. Isprobali smo je i mi i moramo priznati da smo uživali u toj kavi. No, dolaskom toplijih dana i, napokon, druženja sa svim prijateljima, Dalgona je dobila svoju alkoholnu verziju – Dalgona Martini.

Naravno, društvene mreže su popularizirale ovu vrstu alkoholnog pića koju sve češće možemo, primjerice, vidjeti na TikToku. Sami napitak, bez obzira na naziv, nema veze s martinijem kao takvim, no zove se zbog toga jer se poslužuje u čašama za martini.


Naravno, poslužit će bilo koja čaša koju imate na raspolaganju. Pojedini recepti savjetuju korištenje ruma za bazu, no najbolja kombinacija jest s Baileys Irish Cream i votkom.


Kako napraviti Dalgona Martini?


U shaker dodajte 50 ml Baileysa i 50 ml votke. Dobro promiješajte i natočite u odabrane čaše za martini (naravno, kao što smo rekli poslužit će i neke druge čaše). U dubljoj posuditi izmiješajte dvije jušne žlice šećera, dvije jušne žlice instant kave i dvije jušne žlice hladne vode. Miješajte toliko dugo dok ne dobijete homogenu smjesu poput kreme.

Kremu od kave i šećera prilikom serviranja dodajte na vrh vašeg pića. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Cook & Capture (@cook.capture)Stock photo ID:1220085071