
Foto: iStock
Osvježiti će vas!
povezane vijesti
Sastojci
- 2 šake svježe rikule (divlje ili uzgojene)
- 2 zrele rajčice, narezana na ploške
- 1 veći krastavac, narezan na tanke ploške
- 1 manja kapula (ljubičasta), tanko narezana
- 50-70 g slanog ovčjeg sira (npr. paški, creski)
- maslinovo ulje (ekstra djevičansko)
- sok pola limuna ili domaćeg vinskog octa
- sol, svježe mljeveni papar
- svježi bosiljak ili origano (po želji)
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte rikulu, rajčice, krastavce i kapulu.
Lagano posolite i promiješajte.
Dodajte natrgane komadiće slanog sira.
Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom (ili octom), dodajte svježe mljeveni papar i po želji listiće bosiljka ili prstohvat origana.
Poslužite odmah, uz komad domaćeg kruha ili kao prilog uz ribu ili meso s roštilja.