Recept

Isprobajte jednostavnu i brzinsku mediteransku salatu

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Osvježiti će vas!

Začinjena maslinovim uljem, limunom i mirisnim začinskim biljem, ova mediteranska salata nije samo ukusan prilog već i lagano glavno jelo koje će vas osvježiti i nahraniti.


Idealna je za ljetne dane, piknike ili poslužena uz komad ribe s roštilja.


Sastojci


  • 2 šake svježe rikule (divlje ili uzgojene)
  • 2 zrele rajčice, narezana na ploške
  • 1 veći krastavac, narezan na tanke ploške
  • 1 manja kapula (ljubičasta), tanko narezana
  • 50-70 g slanog ovčjeg sira (npr. paški, creski)
  • maslinovo ulje (ekstra djevičansko)
  • sok pola limuna ili domaćeg vinskog octa
  • sol, svježe mljeveni papar
  • svježi bosiljak ili origano (po želji)

Priprema


U velikoj zdjeli pomiješajte rikulu, rajčice, krastavce i kapulu.


Lagano posolite i promiješajte.


Dodajte natrgane komadiće slanog sira.


Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom (ili octom), dodajte svježe mljeveni papar i po želji listiće bosiljka ili prstohvat origana.


Poslužite odmah, uz komad domaćeg kruha ili kao prilog uz ribu ili meso s roštilja.