Neodoljiva

Imamo trik za najbolju francusku salatu. Ovo je jedini recept koji vam treba

L. S.

Foto: iStock

Foto: iStock

Donosimo recept za najukusniju salatu koja će oduševiti nepca svakoga za stolom, a vrlo vjerojatno će vas svi pitati što ste radili drugačije!

Na blagdanskim stolovima, nezaobilazna je jedna i jedina salata – ona francuska.


Radi se o prilogu kojeg gotovo svi vole, a baza je sitno sjeckano povrće i majoneza, dok mnogi vole dodati i kisele krastavce.


Imamo recept za najukusniju salatu koja će oduševiti nepca svakoga za stolom, a vrlo vjerojatno će vas svi pitati što ste radili drugačije!


Trik je u tome da povrće nasjeckate nakon kuhanja jer će tako upiti manje vode, što će salatu učiniti ukusnijom.


Sastojci


  • 500 g mrkve
  • 500 g graška
  • 500 g krumpira
  • manja staklenka krastavaca
  • 1 – 2 žlice senfa
  • 40 – 50 dkg majoneze
  • žlica kiselog vrhnja po želji

Priprema


Povrće skuhajte u posoljenoj vodi, no nasjeckajte ga na sitne komade tek nakon kuhanja, kada se malo ohladi. Potrudite se da svi komadići budu podjednake veličine.


Majonezu, senf i vrhnje izmiješajte u zasebnoj posudi, a tek onda umiješajte u povrće.


Ohladite i poslužite!