Foto: iStock
Donosimo recept za najukusniju salatu koja će oduševiti nepca svakoga za stolom, a vrlo vjerojatno će vas svi pitati što ste radili drugačije!
povezane vijesti
Na blagdanskim stolovima, nezaobilazna je jedna i jedina salata – ona francuska.
Radi se o prilogu kojeg gotovo svi vole, a baza je sitno sjeckano povrće i majoneza, dok mnogi vole dodati i kisele krastavce.
Imamo recept za najukusniju salatu koja će oduševiti nepca svakoga za stolom, a vrlo vjerojatno će vas svi pitati što ste radili drugačije!
Trik je u tome da povrće nasjeckate nakon kuhanja jer će tako upiti manje vode, što će salatu učiniti ukusnijom.
Sastojci
- 500 g mrkve
- 500 g graška
- 500 g krumpira
- manja staklenka krastavaca
- 1 – 2 žlice senfa
- 40 – 50 dkg majoneze
- žlica kiselog vrhnja po želji
Priprema
Povrće skuhajte u posoljenoj vodi, no nasjeckajte ga na sitne komade tek nakon kuhanja, kada se malo ohladi. Potrudite se da svi komadići budu podjednake veličine.
Majonezu, senf i vrhnje izmiješajte u zasebnoj posudi, a tek onda umiješajte u povrće.
Ohladite i poslužite!