Obilje okusa

Imamo recept za odličan, niskokalorični omlet pun sezonskog povrća

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Jedva ćete dočekati ponovno ga pripremiti!

Omlet je super jelo!


Brzo se priprema, paše za doručak, ručak ili večeru, a ova varijanta za koju donosimo recept sadrži pregršt povrća.


Proteini iz jaja dugo će vas držati sitima, no zbog okusa ćete jedva čekati ponovno ga pripremiti!


Sastojci


  • 1 žličica maslinovog ulja
  • četvrtina crvene, narančaste ili žute paprike, nasjeckane
  • 2 jaja
  • svježi (veliki prstohvat) ili sušeni peršin (mali prstohvat)
  • 4 cherry rajčice, prepolovljene
  • velika šaka špinata, natrganog
  • svježi vlasac, grubo nasjeckan
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema


Premažite ili poprskajte tavu s neprianjajućim dnom uljem, dodajte papriku i miješajte 3-4 minute, dok ne omekša.


U međuvremenu, umutite jaja i dodajte papar i peršin.


Ulijte jaja u tavu, dodajte cherry rajčice i pecite nekoliko minuta, dok se smjesa ne počne stvrdnjavati, ali je i dalje mekana na vrhu.


Dodajte špinat i vlasac, špatulom odvojite rubove od tave, zatim preklopite omlet na pola i pecite još 1-2 minute ili dok ne porumeni s donje strane.


Izvadite ga iz tave na tanjur i odmah poslužite, piše BBC.