Jeftin i moćan beauty saveznik

Jeste li znali da je rižina voda pravo čudo u svijetu ljepote? Nemojte ju više bacati.

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Kada idući put budete radili rižu za ručak, vodu nemojte bacitiKokosovo i avokado ulje već su godinama zvijezde i izvan kuhinje. Koriste se na razne načine u brojnim beauty ritualima. No, u vašoj kuhinji nalazi se još jedno beauty čudo koje ne morate dodatno ni kupovati. Garantiramo vam da ga imate. 


Nekad ne moramo trošiti velike iznose za beauty proizvode jer ih često imamo već kod kuće. Ovaj put vam predstavljamo rižinu vodu.


U pitanju je njegujuća voda koju jednostavno napravite kod kuće. Sve to vam je potrebno je lončić, voda i riža. Stoga idući put kada budete kuhali rižu za ručak, vodu ostavite sa strane. Ona će vam poslužiti na brojne načine. 


Rižina voda za njegu kose
Azijatkinje koriste rižinu vodu za ispiranje kose. Kako biste je koristili tako, vodu ostavite da odstoji dva dana. Nakon što završite s pranjem i njegom kose, jednostavno je isperite s rižinom vodom. Tako će vaša kosa biti sjajna, a uz to rižina voda potiče njen rast. 


Rižina voda u borbi protiv prištića


Patite od upalnih procesa? Ujutro i navečer nanesite uz pomoć blazinice rižinu vodicu na zahvaćena, odnosno upaljena područja. Rižina voda ublažuje i smiruje upalne procese. Pogodna je i za osjetljivu kožu. 


Rižina voda protiv upale mišića


Idući put kada se probudite s upalom mišića, jednostavno popijte jednu čašu rižine vode koja ublažava bol.