
Foto: iStock
Ove klasične party grickalice gotove su za čas, a isto tako brzo će i nestati sa stola
Za novogodišnji doček rijetko kad se nađe vremena za bogate večere u nekoliko sljedova, te je uz svu euforiju, druženje i party ugođaj tog dana i večeri praktičnije odlučiti se za pripremu laganog i brzinskog jela koje se može grickati “s nogu”.
Jedna od takvih opcija koju ljudi mahom vole su hrenovke u tijestu, koje su ukusne, zasitne i jedna su od popularnih vrsta finger fooda.
Donosimo ukusan recept za ove klasične party grickalice koje su gotove u tren oka, a isto tako brzo će i nestati sa stola!
Sastojci
- paket velikih ili mini hrenovki
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- sol
- sezam
Priprema
Pripremite hrenovke tako da ih kratko prokuhate te ih odložite sa strane dok ne pripremite tijesto za zamotavanje.
Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na onoliko trakica koliko imate hrenovki (ako radite s mini hrenovkama napravite nešto kraće trakice).
Kada ste pripremili trakice od lisnatog tijesta, uzmite hrenovku i na koso krenite omotavati trakicu oko nje tako da se na pola preklapa, i tako dok ne pokrijete čitavu hrenovku.
Pripremljene hrenovke posložite na papir za pečenje i prije nego ih stavite u pećnicu, premažite ih razmućenim jajetom i pospite sezamom.
Hrenovke u tijestu pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi 220°C oko 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
Uživajte u zabavi i dobar tek!