Recept

Hladna torta od kokosa savršen je desert za vruća popodneva

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Kad se torta stegne, posuti je kokosovim mrvicama i ukrasiti svježom mentom

HLADNA TORTA OD KOKOSA


TEŽINA: srednje teško


VRIJEME: 30 min + vrijeme za hlađenje


SASTOJCI:


  • 250 g čokoladnih keksa
  • 120 g maslaca
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 250 g mascarponea
  • 100 g kokosovog mlijeka
  • 50 g kokosovih mrvica
  • 125 g šećera u prahu
  • 6 g želatine u listićima
  • 2 žlice mlijeka

PRIPREMA: Sastojci su za kalup s odvojivim obručem, promjera od 20 do 22 cm. Kekse samljeti u multipraktiku i pomiješati s otopljenim maslacem.


Smjesu utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje, poravnati s čašom s ravnim dnom i staviti u hladnjak dok pripremite kremu. Želatinu staviti u hladnu vodu na 10 minuta da omekša.


Kad omekša, ocijedite je i otopite u dvije žlice toplog mlijeka. Slatko vrhnje istući sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli pomiješati mascarpone s kokosovim mlijekom i kokosovim mrvicama.


Postupno dodati tučeno vrhnje, i na kraju dodati otopljenu želatinu i sve dobro izmiješati. Izvaditi podlogu iz hladnjaka i preliti kremom.


Poravnati i vratite u hladnjak na 4 sata.


Kad se torta stegne, posuti je kokosovim mrvicama i ukrasiti svježom mentom.