
Foto: iStock
Kad se torta stegne, posuti je kokosovim mrvicama i ukrasiti svježom mentom
HLADNA TORTA OD KOKOSA
TEŽINA: srednje teško
VRIJEME: 30 min + vrijeme za hlađenje
SASTOJCI:
- 250 g čokoladnih keksa
- 120 g maslaca
- 250 g slatkog vrhnja
- 250 g mascarponea
- 100 g kokosovog mlijeka
- 50 g kokosovih mrvica
- 125 g šećera u prahu
- 6 g želatine u listićima
- 2 žlice mlijeka
PRIPREMA: Sastojci su za kalup s odvojivim obručem, promjera od 20 do 22 cm. Kekse samljeti u multipraktiku i pomiješati s otopljenim maslacem.
Smjesu utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje, poravnati s čašom s ravnim dnom i staviti u hladnjak dok pripremite kremu. Želatinu staviti u hladnu vodu na 10 minuta da omekša.
Kad omekša, ocijedite je i otopite u dvije žlice toplog mlijeka. Slatko vrhnje istući sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli pomiješati mascarpone s kokosovim mlijekom i kokosovim mrvicama.
Postupno dodati tučeno vrhnje, i na kraju dodati otopljenu želatinu i sve dobro izmiješati. Izvaditi podlogu iz hladnjaka i preliti kremom.
Poravnati i vratite u hladnjak na 4 sata.
Kad se torta stegne, posuti je kokosovim mrvicama i ukrasiti svježom mentom.