Bogat okus

Hladna maneštra: lagana, hranjiva i prepuna ljetnog povrća

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Osvježavajući tanjur pun domaćih aroma

Ova istarska varijanta tradicionalne maneštre kuha se s mladim grahom, tikvicama, mrkvom i krumpirom, a poslužiti ju možete i hladnu – uz dašak maslinova ulja i svježi peršin.


Savršena za pripremu unaprijed, a može se poslužiti kao lagani ručak, prilog ili čak večera, a okus joj je često još bolji nakon što odstoji.


Sastojci


  • 1 manja kapula
  • 1 veća tikvica
  • 2 mrkve
  • 150 g fažoleta (mladi grah ili prethodno skuhani suhi grah)
  • 2 krumpira
  • maslinovo ulje
  • češnjak, peršin
  • sol, papar
  • voda ili temeljac

Priprema


Na maslinovu ulju pirjajte kapulu dok ne omekša, zatim dodajte nasjeckani češnjak, mrkvu, krumpir i tikvice.


Nakon par minuta dodajte grah i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem da prekrije povrće.


Kuhajte oko 30 minuta dok sve ne omekša. Posolite i popaprite po ukusu.


Ohladite i poslužite uz kap maslinova ulja i svježi peršin.