
Foto: iStock
Osvježavajući tanjur pun domaćih aroma
povezane vijesti
Ova istarska varijanta tradicionalne maneštre kuha se s mladim grahom, tikvicama, mrkvom i krumpirom, a poslužiti ju možete i hladnu – uz dašak maslinova ulja i svježi peršin.
Savršena za pripremu unaprijed, a može se poslužiti kao lagani ručak, prilog ili čak večera, a okus joj je često još bolji nakon što odstoji.
Sastojci
- 1 manja kapula
- 1 veća tikvica
- 2 mrkve
- 150 g fažoleta (mladi grah ili prethodno skuhani suhi grah)
- 2 krumpira
- maslinovo ulje
- češnjak, peršin
- sol, papar
- voda ili temeljac
Priprema
Na maslinovu ulju pirjajte kapulu dok ne omekša, zatim dodajte nasjeckani češnjak, mrkvu, krumpir i tikvice.
Nakon par minuta dodajte grah i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem da prekrije povrće.
Kuhajte oko 30 minuta dok sve ne omekša. Posolite i popaprite po ukusu.
Ohladite i poslužite uz kap maslinova ulja i svježi peršin.