Foto: iStock
Sočna kombinacija grilanih patlidžana, hrskavih pekan oraha i svježeg dresinga za brzi gurmanski obrok
Ako tražite jednostavno, a efektno jelo koje spaja bogate, dimljene okuse s osvježavajućim notama, ovi grilani patlidžani savršen su izbor.
Hrskavi posip od pekan oraha daje dodatnu teksturu, dok rukola i šipak unose svježinu i živost na tanjur. Priprema je brza, a rezultat izgleda i miriše kao da dolazi iz restoranske kuhinje.
TEŽINA: srednje
VRIJEME: 30 min pripreme
SASTOJCI:
ZA POSIP:
- 2 šalice sjeckanih pekan oraha
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1/4 žličice kumina
- 1/8 žličice ljute papričice
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica kapule u prahu
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
ZA PATLIDŽANE:
- 4 mala patlidžana prerezana na pola
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice papra
ZA DRESING:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1/2 šalice jogurta
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
I JOŠ:
- rukola
- 1 šipak
PRIPREMA: Sve sastojke za dresing staviti u blender i dobro sjediniti. Kušati i začiniti prema potrebi. U posudu s neprijanjajućim dnom staviti sastojke za posip i miješati na laganoj vatri dok orasi ne postanu hrskavi, od 5 do 10 minuta.
Smjesu odložite sa strane do posluživanja.
Patlidžane prepoloviti i zarezati meso. Premazati maslinovim uljem i začiniti. Dobro zagrijati grill tavu. Patlidžane peći od 3 do 4 minute, samo na prerezanoj strani. Kada postanu zlatnožute boje staviti ih na tanjur.
Premazati svaku polovicu dresingom, posuti posipom od pekan oraha, povrh složiti rukolu i posuti zrnima šipka.