Kod ovog načina pripreme namirnice ostaju hrskave i ne gube okus jer se pripremaju kratko na jakoj vatri. Zato su jela puna okusa, a namirnice ne gube boju, tvrdi ekipa riječke franšiže projekta Matije Nikolića
Kod woka samo je mašta granica. I sve što je ovdje zajedničko s kineskom kuhinjom je činjenica da je hrana termički obrađena u woku. Reći će to u simpatičnom riječkom carstvu jela pripremljenih na ovaj specifičan način Wok by Matija u Adamićevoj ulici. Ovdje Riječani već gotovo godinu dana mogu guštati u finim, ali i vrlo zanimljivim, te zdravim kombinacijama s domaćim noodlima, odnosno tjesteninom, te rižom s kurkumom.
Vesela ekipa Woka by Matija tijekom prosinca će imati puno razkloga za slavlje. Naime, 18. prosinca, ovaj ugostiteljski objekt slavi svoj prvi rođendan. Tijekom predstojećeg perioda najavljuju i kako će uljepšati građanima predblagdansko vrijeme te će na terasi nuditi toplu čokoladu i kuhano vino. Marko Ćoza istaknuo je kako i na ovaj način nastoje dati svoj obol ponudi grada. Uz ostalo, nedavno su imali i svoju »malu marunadu«.
Obiteljska tjestenina
Svako meso u svom pacu
Svako meso, reći, će ide u svoj pac kako bi dobilo poseban i drugačiji gušt. U woku jako fine ispadnu i lignje, kozice, ali i gljive, otkrili su.
– Wok može svatko pripremiti i kod kuće. Bitna je, dakle, kratka priprema i da se wok dobro izvrti da bi se sastojci podjednako tostirali, a opet ostali hrskavi. I ne treba zaboraviti, koliko ste maštoviti u kombiniranju namirnica, toliko će wok biti dobar, pojasnio je Dragan Čakarić te otkrio kako ovamo na jela iz woka dolaze sve generacije, te kako ovdje wok na kraju završe dimljenom solju, sojinim klicama ili komoračem. A da mašta čini čuda i kod slastica, u Woku by Matija, pokazali su na primjeru čokoladne chilly torte te chesse cakea kojeg su kombinirali s – tostiranim bučinim sjemenkama. Uz što će odlično »leći« domaći sok od bazge. A nekome i Velebitsko pivo… Što reći nego, gastro igre nemaju kraja. A zaigrano i veselo, osim samog interijera, djeluje i terasa »17 koraka iza ugla«, za koju su izradili namještaj od paleta te i na ovaj način pokazali kako je eko-đir doista u modi.