Talent Passion doživljaj

Spektakularni gastro show JRE-a: Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice privukao maksimalnih 120 posjetitelja

Edi Prodan

snimio Edi Prodan

snimio Edi Prodan

Nakon kratkog sastanka ispred mošćeničkog kaštela, sudionici su bili podijeljeni u šest skupina tako da je nešto iza podneva počela priča koja će trajati sve do 19 sati kad je na plaži u Mošćeničkoj Dragi veliki gastronomski finale...Petnaest ponajboljih hrvatskih kuhara, pojačanih s kolonijom jednakih takvih vinara, domaće namirnice s Kvarnera na podlozi od savršenog ranojesenskog dana učinili su od 5. JRE Talent Passion doživljaja – Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice gastronomski događaj ne za pamćenje, ne sezone nego za – povijest.


Da mogu participirati u rijetko viđenom događaju, prepoznalo je i 120 zaljubljenika u domaću gastronomiju koji su u kratkom roku kupili limitirani broj ulaznica, zahvaljujući kojima su uronili u jedinstvenu priču u kojoj su se uz gastronomiju i vina miješale i zanimljive priče iz povijesti Mošćenica, zapravo postali su dijelom jednog skoro nadrealnog događaja koji će se teško uskoro nadmašiti.


Foto galerija: GASTRO SHOW JRE-a Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice Foto: Edi Prodan


Nakon kratkog sastanka ispred mošćeničkog kaštela, sudionici su bili podijeljeni u šest skupina tako da je nešto iza podneva počela priča koja će trajati sve do 19 sati kad je na plaži u Mošćeničkoj Dragi veliki gastronomski finale – na podlozi od unikatne glazbe Zvjezdana Ružića. Pozdravne govore uz Irinu Ban, idejnu organizatoricu poslovanja JRE-a u Hrvatskoj održali su Riccardo Staraj, načelnik općine Mošćenička Draga, Vjeko Bašić, predsjednik JRE kao i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.
U samim se Mošćenicama pješice, uz vodstvo educiranih vodiča, išlo do šest punktova na kojima se uz pojedina jela što su definirala izvornu liburnijsku kuhinju, a poznato je kako je ona uvijek, ma koliko u nekim razdobljima povijesti siromašna bila, tvrdoglavo držala do svog gastronomskog koda. Prirodno, osjećaju se u toj tradiciji i utjecaji Italije te Austrije, kao i nekih još ranijih vremena, no da se ikad okrenulo leđa plavoj ribi, grahoricama, lisnatom povrću jačem i od zimske bure kao i specifičnim ljekovitim začinima – apsolutno nije.