Brza priprema

Sanja Mijac, jedna od najuspješnijih hrvatskih food blogerica otkriva nam recept za namaz od piletine i celera

Ivana Kocijan

Foto: Domaćica

Foto: Domaćica

Naučila sam se ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino i lijepo, bilo za moju obitelj ili za nekoga tko mi je drag, otkriva Sanja Mijac i donosi nam recept za hladno predjeloDomaćica je blog s jednostavnom hranom koja uljepšava svakodnevnicu. Domaćica je blog Sanje Mijac, 30-godišnje Virovitičanke koja osim recepata, na svojoj web-stranici donosi i teme iz svakodnevnog života sebe kao mame, a predstavlja i stvari koje je inspiriraju i motiviraju da uživa u životu svakog trenutka. Domaćica je jedan od naših najuspješniji food blogova: na Facebooku ima više od 46 tisuća fanova, a na Instagramu više od 34 tisuće pratitelja. Sanja blog piše od veljače 2013. godine, a prošle je godine objavila i svoju prvu kuharicu »Iz života Domaćice«.


Kako kaže, svima koji prate njezin blog kroz svoje recepte pokušava odati sve svoje tajne i olakšati pripremu jela.


– Kuhanjem sam vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi i uistinu uživam u tome. Naučila sam se ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino i lijepo, bilo za moju obitelj ili za nekoga tko mi je drag. Naša domaća tradicionalna kuhinja jedna mi je od najdražih – stari recepti za kukuruzne proje, pogače, štrudle, poderane gaće, žličnjake i razna variva su ona jela koja nikada ne odbijam, ističe Sanja koja nam donosi odličan recept za hladno predjelo.


Namaz od piletine i celera
Ovo je jedan vrtićki recept koji sam malo doradila da bude i za nas odrasle. Mi ga doma obožavamo u ovim mjerama, a vi se možete poigrati sastojcima i začinima ako želite.Sastojci:


oko 280 g skuhanih pilećih prsa


(1 cijelo pileće meso)


oko 180 g skuhanog celera (pola manjeg)


1 glavica crvenog ili ljubičastog luka


pola glavice češnjaka (količinu možete smanjiti ili povećati)


oko 100 g maslaca (po potrebi i više)


malo soli i papra


malo peršinovog lista


Priprema:


Sve sastojke stavite u blender – malo nasjeckajte luk, ogulite češnjak i izblendajte dok ne dobijete kremasti namaz. Ako želite, dodajte više maslaca za kremastiji namaz. Probajte i ako treba, dosolite.