
Foto Istock
Pandoro je tradicionalan talijanski blagdanski slatki kruh. Okus mu možete poboljšati ako ga gostima ponudite s kremom koju ste pripremili sami
Ako nemate znanja niti vremena za blagdanski ručak kupite gotovi pandoro i poslužite ga s kremom. Ako ste ipak posjedujete malo slastičarskih vještina razrežite ga i punite jednostavnom kremom od sira mascarpone te prelijte glazurom od čokolade.
Punjeni pandoro
Sastojci: 1 pandoro, 1 mascarpone od 250 g, pola litre slatkog vrhnja, korica limuna ili naranče, 3 vrećice vanilin šećera; sok 2 naranče, žlica do dvije maraschina. Za preljev: 200 g čokolade, 2 žlice slatkog vrhnja

Foto Istock
Pandoro s kremom zabaione
Sastojci za 4 osobe: 1 pandoro, 50 g vina Marsala (ili dalmatinskog prošeka), 4 žutanjka, 80 g šećera
Za ganache: 70 g tamne čokolade, 65 g slatkog vrhnja
Priprema: U posudi lagano promiješati žutanke sa šećerom te neprestano miješajući umiješati marsalu ili prošek. Posudu staviti na paru i neprestano miješajući tući 10 do 15 minuta. Kada smjesa postane svijetla i udvostruči volumen posudu premijestiti na led i nastaviti miješati. Ovako ćete prekinuti »kuhanje«. Staviti u zdjelu za posluživanje, pokriti plastičnom folijom i čuvati u hladnjaku do posluživanja.
S ovim sastojcima možete pripremiti i »tortu«. Pandoro prerezati na nakoliko feta. Svaku namazati kremom i pokapati ganacheom.