
Autor: Bojana Guberac
Piletina s limunom jednostavan je i osvježavajući recept, savršen za one dane kada nemate previše vremena za kuhanje, a htjeli biste pojesti ukusan obrok. Najbolji recepti su uvijek oni koji dolaze od lokalnog stanovništva nekog kraja, a ovaj nam je stigao iz srca Toskane.
Sastojci:
Priprema:
Piletinu posolite i dobro uvaljajte u brašno s obje strane. U tavu stavite maslinovog ulja u razini filea i na laganoj vatri pržite piletinu. Stavite dovoljno ulja da se u sjedinjenju s brašnom napravi umak. Kad je piletina dobila zlatnu boju, prelijte ju iscijeđenim sokom limuna i pecite nekoliko minuta. Poslužite s prilogom po želji. Odlično se slaže s krumpirom, rižom i povrćem, a klinci ju obožavaju.
Napomena:
Maslinovo ulje treba biti što kvalitetnije kako bi se postigao željeni okus.