"Kod Bake"

Otvoren poziv na 3. međunarodni tripe fest. Pravi obožavatelji tripica ovo ne propuštaju

Siniša Pavić

Fest se održava 1 lipnja u Garešnici, u restoranu "Kod Bake"

Svi obožavatelji tripica i oni koji će to tek postati odavno su u svojom kalendarima zaokružili debelim flomasterom datum 1. lipnja 2024. godine. To je datum radnje, mjesto radnje je Garešnica i restoran „Kod Bake”, a radnja je 3. međunarodni tripe fest.


Festival i ono što nas na festivalu očekuje u ponedjeljka predstavljen na zagrebačkom jezeru Bundek uz, dakako, kotlić s tripicama i nešto roštilja za one koji su fileke posve bezrazložno, odlučili ne voljeti.


Već imaju 24 prijave


Prvi čovjek festa i prvi čovjek restorana „Kod Bake” Zdravko Andri objavio je da su do sada 24 ekipe poslale prijave vjerujući da su baš njihove tripice one najbolje.


Međunarodni karakter festu dat će ekipe iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i, sve se čini, Slovenije.I on, baš kao legenda domaćeg kuhanja i šefovanja Branko Ognjenović, istaknuli su kako među ostalim cilj festa i sačuvati od zaborava dobru naviku blagovanja tripica, odnosno dobar običaj o blagovanja iznutrica.


Festival MoslaVina


Odnosno, kako reče Ognjenović umjesto poziva, bit će to druženje, uživanje u filekima i lijepa priredba koja ne da jednom jelu da padne u zaborav.


A sama fešta od tripica lijepo će se nasloniti na 30. festival vina MoslaVina Kutina.


U ime dobra vina i delicija 24. i 25. svibnja dijelit će se i diplome vinarima, predstaviti kokteli sa škrletom, degustirati štošta i dobro se zabaviti uz Parni Valjak i Nove fosile.


Sva se to ‘otkrilo’ na Bundeku, pri čemu valja reći i to da su tripice svojom kvalitetom govorile više od svih izrečenih riječi.