Gurmansko iskustvo

ORIGINALAN STREET FOOD U petak i subotu u Rijeci možete probati delicije poznatog chefa Marina Medaka

Danijela BaukRIJEKA U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt Mastercard Food truck road trip u sklopu kojeg će od 25. srpnja do 9. kolovoza ponuditi jedinstveno gurmansko iskustvo u šest gradova na priobalju, te organizirati završnicu ove posebne ljetne turneje 25. i 26. kolovoza u Zagrebu.


Za vrijeme ove jedinstvene ture, voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremat će poznate domaće delicije u posebnom vozilu Mastercard Food truck kojim će obići Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik, Omiš, Dubrovnik i Zagreb.


Time će ovi gradovi privremeno obogatiti svoju street ponudu te omogućiti domaćim i stranim gurmanima da uživaju u originalnim jelima. Menu će uključivati burger od tune, sporo pečenu janjetinu, pržene inćune, komišku pogaču, orzotto od sipe, buzaru od dagnji, salatu od hobotnice te mladi ovčji sir, čime će se obuhvatiti cijeli spektar domaćih specijaliteta, a pogotovo onih koji uključuju ukusne svježe namirnice i plodove mora iz dubina Jadrana.