
Foto Instagram
Kuhane ravijole poslužiti sa soja sosom ili umakom od pečenja
Od dana ranije ostalo vam je skuhane tjestenine ili mesa? U hladnjaku imate namirnice koje ne znate kako potrošiti? Danas predlažemo recept u kojem ćete vrlo lako potrošiti bar nešto od onog što vam se čini višak. Trebaju vam ostaci mesa od pečenja i ostaci domaće pileće juhe.

Foto Instagram
Priprema: Krenite s nadjevom. Pileće bijelo meso, meso od pečenja i povrće narezati na komade, a isto napravite s mortadelom. U duboku tavu staviti maslinovog ulja, maslac, očišćen češnjak u komadu i grančicu kadulje. Čim češnjak pusti miris ubaciti meso, a zatim i povrće. Posoliti te ukloniti češnjak i kadulju te podliti s malog bijelog vina. Kuhati desetak minuta, a zatim ukloniti s vatre i usitniti u multipraktiku. Pustiti da se malo ohladi, a zatim u smjesu umiješati jaje, žlicu do dvije naribanog parmezana, po potrebi još začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Smjesu staviti u hladnjak.
Sada je vrijeme za pripremu tijesta. U posudi pomiješati vodu i brašno, a zatim prebaciti na dasku i mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto treba pustiti da se malo »odmara«.

Foto Instagram