Savršen doručak

Može li omiljena slastica biti zdrava? Odgovor se krije u nizozemskim baby palačinkama bez šećera

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Debela je i pahuljasta i vrlo fotogenična. Jedan od posebno slasnih recepata koji je osvojio foodie scenu su nizozemske baby palačinke koje se tako lako pripremaju, a toliko su ukusne da se tope u ustima. Uz omiljene dodatke koje najviše volite, možete je nadograditi i učiniti okus ovog doručka božanstvenim.


Ova velika palačinka peče se u pećnici, a ne u tavi s obje strane. Debela je i pahuljasta i vrlo fotogenična. Ime je pomalo zbunjujuće jer ova palačinka nije nizozemska, a nije ni baby. Iako postoji šansa da je nastala od palačinki iz Njemačke, susjedne zemlje Nizozemske, to je ipak američki izum. 


Sa samo 4 ili 5 sastojaka, ova nizozemska baby palačinka savršena je za slasni doručak kada želite započeti dan na najljepši mogući način. Možda mislite da ju je teško napraviti jer gotovo izgleda kao sufle, ali vrlo je jednostavna za pripremanje. Dovoljno je da u recept umiješate malo posvećenosti i ljubavi jer uz ove je dodatke svako jelo slasnije. Kako bi vaše palačinke bile kao da su sišle s najatraktivnijeg Instagram feeda, a pritom bile opako ukusne, ne zaboravite voće koje će ovom foodie izazovu dati još bolju dimenziju.


Recept


Sastojci (za 1 veliku palačinku, 2 osobe):4 jaja85 grama brašna180 ml mlijekaPo želji: 1 žličica ekstrakta vanilije4 žlice maslaca

Preljev:  džem bez šećera i svježe voće.


Stavite tavu u pećnicu i zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomiješajte jaja, brašno, mlijeko i po želji ekstrakt vanilije. Mutite mikserom dok se potpuno ne ujednači smjesa. Izvadite tavu iz pećnice, stavite maslac i ostavite da se rastopi. Promiješajte sastojke po tavi tako da maslac premaže i stranice. Izlijte tijesto u tavu i pecite 17-20 minuta. Nizozemska baby palačinka je spremna kada je pahuljasta, a rubovi zlatno smeđi.


Možete poslužiti svoju nizozemsku baby palačinku s mlijekom bez šećera i svježim voćem.