Osvježavajući recept

Kako napraviti savršenu kremu od jagoda i jogurta

Portal Novilist.hr



SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 500 grama jogurta s manjim postotkom masnoće, 250 grama jagoda, 50 grama smeđeg šećera, 20 grama želatine. 


  PRIPREMA: U hladnoj vidi namočiti želatinu, jagode oprati i narezati na ploškice. Malu količinu ostaviti po strani za ukrašavanje. U posudi izmiješti jagode i jogurt, a u teflonskoj tavici otopiti šećer s dvije žlice vode te pomiješati s dobro ocijeđenom želatinom. Dobivenu smjesu umiješati u jogurt s jagodama.

Četiri posudice navlažiti hladnom vodom i u svaku staviti jednaku količinu smjese. Staviti u frižider na tri sata, a prije posluživanja ukrasiti ploškicama svježih jagoda. 


Za ovaj recept može se koristiti bilo koje voće i bilo koja vrsta jogurta. Šećer nije obavezan.